היי, יש לי כמה שאלות, שאני אשמח אם יענו לי עליהן. אם אפשר בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, ללימודי תואר ראשון באדריכלות. מה יותר כדאי ללמוד ולמה? יש צורך בהתמחות לאחר הלימודים, אם כן למשך כמה זמן? ועל איזו מכללה/אוניברסיטה אתם ממליצים? מה בערך השכר לימוד לשנה? תודה מראש.
נ
נועה סטרוז
אדריכלות - תואר או הנדסאי
שלום עדן,
1. הנדסאי אדריכלות - סטודנטים הלומדים הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עוסקים עם סיום הלימודים בתכנון ובניית מבנים עד לגובה של 4 קומות. עבודתם של הנדסאי האדריכלות מתחלקת לתכנון המבנה מבחוץ, תוך התחשבות בסביבתו החיצונית של המבנה ותיכנון החלק הפנימי של הבית ועיצובו. מוסדות הלימוד המציעים לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים הינם: אורט ישראל - מינהל המכללות, שנקר - בית הספר להנדסאים, בית הספר להנדסאים ולטכנולוגיה ספיר, המכללה הטכנולוגית רופין, בית הספר להנדסאים - המכללה האקדמית כנרת, קווים - בית הספר לעיצוב פנים ואדריכלות, המכללה הטכנולוגית להנדסאים תל חי ועוד. שכר הלימוד במוסדות המתוקצבים ע"י המה"ט הינו כ-8,000 ש"ח לשנת לימוד.
2. לימודי תואר ראשון באדריכלות - במסגרת הלימודים התלמידים עוברים הכשרה עיונית ומעשית בתחום ולומדים את סיפור האדריכלות לאורך ההיסטוריה כולה כמו גם שיקום מבנים, תכנון גנים ופארקים ועוד. מוסדות הלימוד השונים המציעים תואר ראשון באדריכלות הינם בין השאר: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, מכון קווים - עיצוב ואדריכלות, מכון אבני לעיצוב תל אביב, המכללה להוראת טכנולוגיה, סטודיו B6, המכינה הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות, מכללת ויצו לעיצוב וחינוך חיפה, אסכולה, שנקר - בית ספר גבוה להנדסה ולעיצוב וכמובן בית הספר המפורסם והמוכר ביות - בצלאל. העלויות ותנאי הקבלה משתנים מאוד בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן אני ממליצה לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכדי לקבל מידע נוסף.
בכדי לבחור בין המסלולים עלייך לחשוב איזה מסלול הוא המתאים עבורך ביותר, במסלול לתואר ראשון יוצאים כמובן עם תעודת תואר ראשון אך מלבד קורסים מעשיים ישנם לימודים עיוניים רבים מאוד לעומת לימודי הנדסאי. תואר ראשון באדריכלות מתמקד בעיקר באדריכלות אם לא רק באדריכלות לעומת לימודי הנדסאי שמציעים גם לימודי עיצוב פנים ולכן אם אתה מתעניין בעיקר באדריכלות דווקא תואר יתאים לך יותר.
צירפתי עבורך טופס יצירת קשר עם היועצים שלנו במידה והיו לך שאלות נוספות. כמו כן תוכל לפנות אלינו באצעות הפורום עצמו.