שלום:), אני מתעניינת בלימודי תעודה בעיצוב פנים, אבל יש לי המון שאלות ותהיות כמה הלימודים יעזרו לי, אשמח לעזרתכם..
א. ישנם מסלולים שונים של לימודי תעודה בלבד בעיצוב פנים. בד"כ הם נמשכים על פני שנה/ שנתיים, יום/יומיים בשבוע. מה הסיכוי להתקבל לעבודה עם לימודי תעודה בלבד? נראה שיש רבים שלומדים היום את המקצוע הנ"ל, האם למישהו בעל תעודה יש סיכוי להתקבל לעבודה כשיעמוד מולו בוגר הנדסאי/ תואר בתחום? ב. בעבודה כשכיר, האם השכר של מעצב בעל תעודה יהיה נמוך יותר ממעצב בעל תואר/ הנדסאי בתחום? ג. מה מצב שוק העבודה בתחום עיצוב הפנים? ד. מה ההבדל בתכנית הלימודים בין לימודי תעודה לבין לימודי הנדסאי/ תואר (חוץ מהיקף הלמידה)? ה. איזה דברים חשוב לברר בתוכניות התעודה השונות, בשביל לדעת איזה מקום
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודה בעיצוב פנים
שלום רעות,
אענה לך בסעיפים כדי שהכל יהיה מסודר: 1. הלימודים נמשכים בין מספר חודשים לשנתיים, תלוי בקורס עצמו. הנדסאים ואדריכלים מתעסקים בדברים מעט שונים ולכן אפשרויות התעסוקה לא תמיד חופפות בין בוגרי התארים והקורסים. מעצבי פנים בעלי תעודת משתלבים במגוון תפקידי עיצוב כולל עיצוב חללים פנימיים של מבנים מסוגים שונים, לרבות, חללים ציבוריים, חללים פרטיים, חללים אמנותיים, שימור מבנים היסטוריים, עיצוב ריהוט, עיצוב תפאורה ועוד. ישנה גם אפשרות לעבודה עצמאית אך אני תמיד ממליצה להתחיל קודם במסגרת מסודרת בכדי ליצור קשרים ולהכיר את המקצוע כמו שצריך ורק אחרי מספר שנות נסיון לצאת לדרך עצמאית. 2. מעצבי פנים בעלי תעודה ירוויחו בחמש שנים הראשונות בין 5,000-9,000 ש"ח בחודש. בעלי תואר אקדמי בכל מקצוע לא רק בעיצוב מרוויחים יותר היות ויש להם תואר אקדמי ביד לא תמיד יש קשר לתואר עצמו או לרמת העובד. השכר הרבה פעמים תלוי במקום העבודה בו תשתלבי ולאו דווקא בהשכלה אקדמאית או תעודה. 3. תחום עיצוב הפנים משתפר משנה לשנה והדרישה למעצבי פנים עולה ועולה לא רק לבתים אלא לקמפיינים, מקומות עבודה ועוד. 4. ההבדל בין תואר לתעודה הוא לא רק בהיקף החומר. בקורס לקבלת תעודה המשתתפים לומדים עקרונות בסיסיים בעיצוב ובאדריכלות ובתואר ראשון הלימודים מעמיקים מאוד (תאורטים ומעשיים). 5. בכדי למצוא מוסד לימודים מתאים עלייך לבחון את הנושאים הנלמדים במוסד הלימודים, מוסד הלימודים עצמו וההתאמה של אופי המקום אלייך כי התוכניות לא מאוד שונות אחת מהשניה ולכן מאפיינים אחרים חשובים.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על לימודי תעודה לעיצוב פנים, מוסדות לימוד שונים, תנאי קבלה ועוד.