שלום רב, אני עומדת להתחיל לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים במכללה למנהל באשדוד, רציתי לקבל חוות דעת על המוסד. אני מאוד פוחדת שהרמה לא גבוהה שם ואולי תוכלו לעזור לי עם ידע קודם שלכם מה רמת הלימודים במוסד ואיזה שם יש לו בחוץ טוב או רע? וגם לגבי השכר קראתי כאן באיזה תגובה שקשה לעבוד באופן עצמאי באדריכלות ועיצוב פנים מפני שדרושים קשרים האם זה נכון ? וקשה להיות עצמאי עם 5 שנות ניסיון למשל?
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום עדן,
לימודי אדריכלות ועיצוב הינם לימודים לא קלים בכלל. הרבה סטודנטים נוסעים ללמוד את המקצוע בחו"ל במדינות כמו איטליה שידועות בעבר המפואר שלהם בתחום.
המכללה למנהל נחשבת מכללה מאוד מבוקשת ברחבי הארץ, אך רק לאחר שתפני לתלמידים שכבר לומדים במוסד הלימודים הספציפי תוכלי לקבל מידע מהימן ממקור ראשון. בד"כ קיימות קבוצות פייסבוק למיניהן ואני ממליצה לך לפנות לתלמידים שכבר לומדים באשדוד במכללה למנהל.
לגבי משכורות ומציאת עבודה, לפי דעתי תמיד עדיף להתחיל בתוך חברה ומלמטה בכדי להכיר את האנשים והמקצוע לפני שיוצאים לדרך עצמאית. מאוד קשה במדינה קטנה כמו ישראל להתחיל עסק עצמאי עם 0 שנות ניסיון ולהצליח לא רק באדריכלות ועיצוב אלא בכל המקצועות. המשכורות מאוד תלויות במקום העבודה שלך ובחלק שתקחי בכל פרוייקט והן יכולות לנוע בין 4000-9000 ש"ח לחודש גם בשנים הראשונות לעבודה, לאחר מכן המשכורות עולות אך הכל תלוי בחלק שאת לוקחת בכל פרוייקט.
צירפתי עבורך מאמר על מסלולי הלימוד ואפשרויות התעסוקה השונות.