שלום לכולם, רציתי לשאול לגבי מציאת עבודה בתחום בזמן/אחרי לימודי עיצוב פנים. אני מאוד נמשכת לתחום אבל חוששת לא למצוא עבודה. האם יש מקומות שמעסיקים סטודנטים לעיצוב בזמן הלימודים? היכן אפשר לרכוש ניסיון ראשוני? כמו כן רציתי לשאול לגבי תואר הנדסאי אדריכלות. כמה זמן הלימודים נמשכים? מה ההבדל בין התואר הזה לתואר בעיצוב פנים (מבחינת תוכן)? האם יש יותר ביקוש בשוק העבודה להנדסאים לעומת מעצבי פנים?
נ
נועה סטרוז
לימודי עיצוב פנים ותואר הנדסאי אדריכלות
שלום גל,
לימודי עיצוב פנים מציעים מגוון עבודות עם סיום הלימודים. סטודנטים המסיימים בהצלחה את התואר יכולים לעבוד כמעצבי פנים במגזר הפרטי או הציבורי. מעצבי הפנים יוכלו לעסוק בתחומים מגוונים כמו עיצוב חללים פנימיים של מבנים מסוגים שונים, עיצוב חללים ציבוריים, עיצוב חללים אמנותיים ועוד. מקומות שונים מעסיקים סטודנטים להתמחויות ללא תשלום ועם תשלום ומוסד הלימודים בו תלמדי יוכל לכוון אותך למקומות המתאימים עבורך. התואר נמשך בין 3-4 שנים ותנאי הקבלה משתנים בין מוסד אחד לשני אך ברוב המקרים המועמדים נדרשים לתעודת בגרות מלאה ומעבר ראיון אישי.
תואר הנדסאי אדריכלות משלב בתוכו גם עיצוב פנים. הלימודים אורכים כשנתיים עד שלוש. הנדסאים לרוב מוצאים עבודה מעט יותר בקלות ממקצועות אחרים היות ויש להם תעודה ביד אך המקצועות הללו הולכים יד ביד ולכן בכל מקום שבו יש אדריכל בד"כ יהיה גם מעצב פנים לצידו לאורך כל העבודה.
תודה רבה על התגובה
אבל אני חייבת לומר שההודעה שלך גורמת לזה להישמע שאין שום מצוקת עבודה לבוגרי עיצוב פנים, למרות שאני קיבלתי את הרושם ההפוך. אשמח לשמוע את התייחסותך בעניין. כמו כן אשמח גם לדעת מהו בד"כ תפקידו של הנדסאי אדריכלות שעובד כחלק מצוות במשרד אדריכלות? האם הניסיון שיצבור בתפקיד שכזה יאפשר לו להתפתח כמעצב עצמאי?
נ
נועה סטרוז
תפקידו של הנדסאי אדריכלות ושוק התעסוקה
שלום גל,
אני לא מודעת למצוקת עבודה קיצונית יותר מבתחומים אחרים. כרגע בישראל המצב יכול היה לנהיות טוב יותר מבחינת אפשרויות תעסוקה, אקדמאים מציפים את השוק ותואר ראשון כבר לא מספיק לכלום. בכדי לגלות באמת מה הדרישה עלייך לפנות לאנשים שכבר חלק מהמקצוע או לחפש מודעות דרושים ולראות מה הדרישה בתחום. בוגר הנדסאי אדריכלות עוסק בתכנון ובניית מבנים, תוך שימת דגש על תכנון המבנה מבחוץ והשתלבותו בסביבה ותכנון ועיצוב פנימי - עיצוב חלל הבית - חלוקת השטח הפנימי ועיצובו, גם באמצעות ריהוט, תאורה ועוד. עיצוב ואדריכלות הם אחד מהתחומים בהם יותר קל להשתלב כעצמאי אך זה לא מומלץ בתחילת הדרך היות ועדיין אין קשרים ונסיון מספיק וכידוע זה הוא מקצוע שדורש נסיון שווה לצבור בחברות שונות ולאחר מכן במידה ומחליטים לצאת לדרך עצמאית.