שלום, סיימתי תיכון ואני די מבולבלת. לאחר התלבטויות הגעתי לשלש אופציות אפשריות ואני מעוניינת בייעוץ. האם כדאי ללמוד הנדסאי אדריכלות- תעודה מטעם מה"ט בלבד ולא תואר או תואר ראשון במנהל עסקים? כי הבנתי שהוא תואר די כללי ולא מקצוע ממש. למה יש יותר ביקוש בשוק העבודה? מהו גובה המשכורת הממוצעת? במה אפשר יותר להתקדם ללא לימודים נוספים? (אני נמשכת לשני התחומים ) ניסיתי לברר אבל לא הגעתי למסקנות ברורות. בנוסף רציתי לדעת האם כדאי ללמוד ניהול באו"פ שבה אין אפשרות לבחור התמחויות ולשלב לימודים בסוציולוגיה (או שילוב אחר?) או במכללה עם התמחות במשאבי אנוש-התחום שמושך אותי יותר בניהול, מבחינת אפשריות העבודה ואיזה תואר נחשב יותר אם המכללה אינה נחשבת כיוקרתית ביותר. תודה!
ש
שני יונגר
אדריכלות או מנהל עסקים
שלום ענבל,
הבחירה בין לימודי תואר ראשון במנהל עסקים או לימודי אדריכלות היא למעשה בחירה בשני מסלולי תעסוקה שונים מאוד. מסלול האדריכלות יביא אותך לכיוון של תכנון לבנייה ולשיפוץ של מבנים. ההתקדמות בתחום יכולה להיות בעיקר באמצעות לימודים נוספים כגון עיצוב פנים או השלמה לתואר ראשון בעיצוב. מבחינת קידום, הוא תלוי במקום העבודה שלך, שכן אם את טובה ואת עובדת במשרד גדול תוכלי להתקדם, ולקבל פרויקטים יותר גדולים, אך עיקר העבודה היא שרטוט בדרך כלל. יש הפותחים משרד פרטי ואז מקבלים לקוחות פרטיים ומן הסתם הרווח יכול להיות גדול יותר. לגבי מנהל עסקים, התואר בהחלט מאוד כללי ולכן לרוב מומלץ ללמוד אותו לתואר שני ולא לתואר ראשון. ההתמחויות הטובות ביותר לדעתי שמציעים מסלולי מנהל עסקים הם או מימון או שיווק, בתחומים הללו גם יש יחסית יותר עבודה לעומת מסלולים אחרים. בכל מקרה אם תבחרי בסופו של דבר במסלול לתואר ראשון במנהל עסקים שילוב עם סוציולוגיה, בעיני לא ייתן לך דבר וחצי דבר לאחר סיום התואר, רק שילובים ענייניים כגון: פסיכולוגיה, כלכלה, פרסום ודוברות, או כל תחום אחר שהשילוב בינו לבין מנהל עסקים נותן ערך מוסף מומלץ בעיני. דרך אגב, כדי לעסוק במשאבי אנוש לא בהכרח חייבים תואר במשאבי אנוש. לגבי איפה כדאי ללמוד, הכי כדאי ללמוד במוסד הלימודים שתרגישי שאת מקבלת בו את מרב ומיטב הכלים למציאת עבודה לאחר הלימודים. דבר אחרון, אם את בוחרת במסלול של מנהל עסקים, חשוב מאוד שתעשי כל שתוכלי למצוא עבודה או התנדבות (לא משנה) אשר תתן לך את הניסיון הדרוש למציאת עבודה לאחר הלימודים, בתחום הזה הניסיון ורק הניסיון מדבר. לסיכום, אני לא רואה יתרון בהכרח בתואר על פני תעודה, כיוון שמקצוע הוא דבר מוגדר המסייע מאוד בהתמקדות ומציאת עבודה וכניסה למסלול עבודה לאחר סיום הלימודים.