שלום, אני מתעניינת מאוד בתחום של עיצוב פנים, ההתלבטות שלי היא אם לבחור בלימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים או שלחסוך זמן וללכת על האופציה של תעודה בלבד, האם אני יכולה לעבוד בתחום העיצוב פנים רק עם דיפלומת הנדסאי? תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
קצת סדר בדברים דיפלומה או תעודה
שלום נופר,
קודם כל דיפלומת הנדסאי היא לא רק. דיפלומת הנדסאי היא התעודה שבאמצעותה ניתן לעבוד לתכנן ולחתום על מבנים. רק היא לא המילה המתאימה לתאר את התעודה הזו. אולי את מתכוונת לרק תעודת של מעצבת פנים אשר ניתן לקבל מקורסים שונים שאינם מעניקים תעודה מוסמכת של המל"ג או של מה"ט. אז אני מבינה את השאלה. חשוב לי להדגיש לפניך כי מדובר בלימודים שונים בתכלית, כי לימודי עיצוב פנים לתעודה עוסקים בעיצוב החלל מבחינת צבעים צורות מרקמים סידור החדר או המבנה שמקבל המעצב מול התקציב ודרישות הלקוח. לעומתו הנדסאי האדריכלות מתכנן את המבנה, כך שמדובר בתחום עיסוק שונה בתכלית. ההחלטה היא שיקול שלך, לדעתי דיפלומה או תואר הם טובים יותר מלימודי תעודה, אך זו הגישה האישית שלי.
עבודה בתחום העיצוב
היי, קודם כל תודה על התשובה המפורטת, אבל השאלה שלי היא האם מבחינה פרקטית יש לי אופציות לעבודה בתחום העיצוב פנים (לאחר לימודי ההנדסאים) גם ללא הכלים שמקבלים בלימודי תעודה? או שאצטרך גם וגם. תודה רבה