לימודי אדריכלות - חוסר רקע מהווה מכשול לקבלה ללימודים?
לימודי אדריכלות - חוסר רקע מהווה מכשול לקבלה ללימודים?
מירית
1 תגובות
שלום! התחלתי לחשוב על לימודי אדריכלות והבנתי שיש מבחני קבלה... ראיתי דוגמאות וקצת חטפתי חלחלה.... ביקשו לצייר כל מיני דברים או לתאר בציור כל מיני מושגים מופשטים...אני אדם מאוד יצירתי ואוהבת את התחום אבל אין לי רקע של לימודי אומנות או ציור בכלל - אני מרגישה שאין לי את הכלים למבחן כזה... מה עושים? תחום האדריכלות נשמע דווקא סבבה- חוסר הרקע הוא מכשול מהותי?
ש
שני יונגר
חוסר רקע לקראת לימודי אדריכלות
שלום מירית,
חוסר הרקע אינו מכשול בכלל. חייבים לזהות את יכולות האיור והשרטוט שלך וכן את הראייה המרחבית שלך והדרך היחידה היא באמצעות מבחנים מסוג זה. המסלול לא מתאים לכל אחד וכן צריך להיות מסוגלים לצייר קו ישר, אחרת לא ניתן לעסוק בשרטוט, זו האמת. בנוסף, כל מוסד לימודים עושה לעצמו מבחני קבלה מסוג שונה ולכן אני מציעה שתנסי להתקבל למספר מכללות ולא רק לאחת, כי חלקן שמות דגש גדול על החלק היצירתי ועל עניין הציור ואף דורשות תיק עבודות כחלק מתנאי הקבלה ויש שדורשות פחות. בסופו של דבר כולם עוברים הכשרה דומה יחסית ועוברים את אותם מבחני הסמכה של מה"ט שהוא הגוף האחראי על לימודי ההנדסאים. אז להילחץ לא צריך פשוט לקחת בחשבון שתצטרכי לעבור מבחנים בתחום היצירה הציור השרטוט וראיית המרחב וזה הכל. בנוסף, לא ציינת אם מדובר בתואר ראשון או בלימודי הנדסאי, אז התייחסתי ללימודי הנדסאי. אם התכוונת לתואר הראשון בתחום את מוזמנת לחזור ולפרט ואוכל לתת לך מענה בנושא.