שלום אני חיילת לקראת שחרור, מתלבטת אם להירשם כרגע לפסיכומטרי, בעתיד הקרוב אני רוצה ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים ויש לי כמה שאלות. 1. אני יותר מתחברת למקצועות הריאליים ואין לי שום ניסיון בציור, כרגע נראה לי שאין לי יד טובה בשביל לצייר כמה זה משפיע? 2. אני הרבה יותר מתחברת לתכנון בתי קרקע ועיצוב פנים אז הבנתי שעדיף לי ללכת למסלול הנדסאי ולא ללימודים לתואר והממוצע בגרויות שלי מעל 100 יש לי בשביל מה לעשות פסיכומטרי? 3. אם אני בוחרת במסלול הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים תהייה לי את האפשרות להתקדם בתחום ולפתוח משרד פרטי?
תודה מראש :)
ש
שני יונגר
התאמה ללימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום נוי,
1. כחלק מתנאי הקבלה ללימודי הנדסאים אדריכלות ועיצוב פני עוברים מבחני קבלה ללימודים הממיינים את המועמדים לפי התאמה למסלול. כחלק מהמיונים נבדקת גם יכולת השרטוט והראייה המרחבית. אם לא תעברי אותם אולי זה לא התחום בשבילך. למעשה לא צריכים יכולות ציור אלא יכולות שרטוט שמשמען יכולת לצייר קו ישר וכושר יד יחסית גבוה, זה לא אומר שצריכים להיות ציירים. 2. זה נכון מאוד ולכן אין צורך בפסיכומטרי 3. אם את בוחרת במסלול ההנדסאי לאחר מספר שנות ניסיון כשכירה בוודאי תוכלי לפתוח משרד פרטי, רבים עושים זאת.