איך אני יכול להפוך תואר של הנדסאי אדריכלות לאדריכל?
איך אני יכול להפוך תואר של הנדסאי אדריכלות לאדריכל?
בן
2 תגובות
אני רק עכשיו מתעניין לגביי אוניברסיטאות ומכללות, עדיין לא ממש הבנתי את ההבדל בין הנדסאי לבין אדריכל או מכללה או אוניברסיטה , מה עדיף? להתחיל במכללה כהנדסאי נשמע לי יותר משוחחר יותר נעים ואכן רציני אך מסקרן אותי אם אני אתחרט על זה זה אפשרי להפוך לאדריכל?
הודה לכן מאוד אם תעזרו לי, תודה
ח
חיה לשר ברק
מהנדסאי לאדריכל
הי בן,
אז נכון, אתה מגיע קצת יותר בשליטה לתואר לאחר שתהפוך להנדסאי אך לדעתי זה יהיה בזבוז זמן אם היעד שלך הוא התואר.
הסיבה נעוצה בכך שהנדסאי לומדים לפחות שנתיים אך המשקל שלהם בפטורים לתואר הוא מינורי. לכן זה יכול לקחת לך יותר מ-7 שנים להשיג תואר במקום 5 שנים.
תחליט מה עדיף לך...
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה- הנדסאי אדריכלות
בן שלום רב, קיים הבדל בין הנדסאי אדריכלות לבין אדריכל כתואר אקדמי (לאשמנה מיכללה או אוניברסיטה זה כבר עניין של יוקרה). הנדסאי אדריכלות הלימודים נימשכים שנתיים וחצי כאשר שנה ראשונה ממומנת 90% במידה והנך חייל משוחח עד 5 שנים. התואר מקנה זכות חתימה עד 4 קומות , 11 מטר ומתמקצע באדרכילות ובעיצוב פנים. ירידה לפרטים, חשיבה מעמיקה ועוד. אין צורך בסטאג האימון נעשה בלימודים מאומצים. אדריכל כתואר אקדמי- עוסק באורבניות- חשיבה רחבה - עירני.לימודים נימשכים 5 שנים וזקוקים ל3 שנים כסטאג'. בעבודה- הנדסאי אדריכלות מתחרה עם האדריכל האקדמי. הנדסאי יוצא מהר לעבודה ולא פחות טוב. השאלה- מה תנאי הקבלה העומדים לרשותך והאם תתקבל למחלקה האקדמית- ושים לב עד שתעבוד באמת אתה חייב להיות לאחר סטאג במישרד אדריכלים- תהליך שלוקח יותר מ7 שנים. בהצלחה