אדריכלות באוניברסיטת תל אביב או ראיית חשבון במכללה?
אדריכלות באוניברסיטת תל אביב או ראיית חשבון במכללה?
חסוי
1 תגובות
שלום, אני אשמח לקבל עזרה בבחירת מקצוע לימודים. יש לי התלבטות חזקה בין אדריכלות באוניברסיטת תא לבין ראיית חשבון במכללה ( באוניברסיטה אני לא מתקבלת לפי הדרישות). מאז ומתמיד אהבתי מתמטיקה, אני מגדירה את עצמי כטיפוס ריאלי ומאד מתחברת לזה. עם זאת, אני מציירת מגיל קטן וגם מתחברת מאד לקטע זה. (אמנם בשנים האחרונות פחות, החיבור היה בעיקר בשנות לימודיי בתיכון). אני חושבת שיש לי טעם טוב בעיצוב (הרבה אומרים לי) ובכל הקשור לתכנון מבנים - זה משהו שאני יכולה לראות את עצמי עוסקת בו אך אני מאד חוששת שאני לא נמנית עם אותם אנשים שיודעים במאה אחוז שזה המקצוע שלהם לעתיד - אין לי את הניצוץ הזה בעיניים כמו שיש לאנשים שהם בטוחים שזה מה שהם יעשו בחיים. בנוסף, יש גם את הלחץ שהשכר לא משתלם במקצוע הזה- ובמיוחד אחרי 5 שנים של קריעת תחת. לעומת זאת, ראיית חשבון נחשב כמשהו מבטיח יותר מבחינת השקעה- אני לא יודעת עד כמה זה מתקרב ללימודים מתמטיים כמו שהיו בתיכון ולכן לא יודעת להחליט אם זה מקצוע שיכול להתאים לי או לא. בנוסף - אני אוהבת כמה שפחות לעבוד מול אנשים, אוהבת את השקט שלי ובלי פיקוח של מישהו מעליי. מה לדעתם יכול להתאים לי יותר ואילו טיפים תוכלו לתת לי בשביל להצליח לבחור באופן טוב יותר את המקצוע לעתיד. תודה! זקוקה מאד לעזרה ולהכוונה.
ש
שני יונגר
התלבטות קשה בין מקצועות
שלום,
אם את אוהבת עבודה עצמאית ובשקט, אז שני המקצועות הללו לא מתאימים לך. אף אחד מהשניים לא ממש עובד לבד במיוחד בשנים הראשונות לעבודה. כמובן שבכל מקצוע תוכלי למצוא גם את האפשרות לצאת לעצמאות, אך זה כבר עניין של כישרון וניסיון.
חשוב לי שתדעי כי בחשבונאות אין יותר מידי נגיעה למתמטיקה. אם מתמטיקה מעניינת אותך אז כל תחום ההנדסאות המחשבים או המתמטיקה הם בשבילך. בחשבונאות יש הרבה עיסוק במספרים, אבל זו לא מתמטיקה מורכבת. לגבי דבריך בעניין ההשקעה לעומת הרצון עסוק בתחום. בשני התחומים הללו מדובר בהשקעה בלתי מבוטלת של שנים, חמש שנים בתחום האדריכלות ועד שנתיים סטאז' ובחשבונאות 4 שנות לימוד ועוד שנתיים סטאז'.
לומרא לך מה הכי כדאי לך ללמוד, אני בוודאי לא יכולה. אך קחי בחשבון שמותר להתחרט ורבים עושים זאת. כי הדברים נראית אחרת לגמרי בלימודים עצמם והרבה מהחלומות והפנטזיות מתנפצות לרבים כאשר הם נפגשים עם הלימודים האקדמיים.
אולי כדאי שתפגשי אנשים שעוסקים בתחום ותשאלי אותם על אופי העבודה. זה יקל עליך לקבל את ההחלטה.