אני עוד לא יודעת איפה בדיוק אני רוצה ללמוד ומהם תנאי הקבלה. אך אני יודעת שהמקצוע שאני רוצה הוא אדריכלות ועיצוב פנים. 1. האם את ממליצה כבר לעשות פסיכומטרי או לבדוק קודם אם צריך בכלל? כלומר האם יש מוסדות לימוד למקצוע זה שלא דורשות פסיכומטרי? 2. האם כל תואר באדריכלות משלב עיצוב פנים או שיש רק מוסדות מסוימים המשלבים את שניהם? 3. האם תיק עבודות של בגרות 5 יחידות באומנות נחשב לתיק העבודות בקבלה למוסד לימוד? או שאני צריכה לעשות מכינה ושם לעשות את תיק העבודות? או שבעצם את ממליצה לעבוד על תיק עבודות לבד? 4. אני חיילת משוחררת. איזה מלגות אני יכולה לקבל ועד כמה זמן זה תופס מרגע השיחרור? הבנתי שבאוניברסיטאות השנה הראשונה היא חינם (לחיילים משוחררים) האם זה נכון? ואיפה?
מצטערת על השאלות החופרות אשמח אם תוכלי לעזור תודה :)
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ומלגות
שלום ענבר,
1. אם את מעוניינת בתואר ראשון באדריכלות, את חייבת לעשות פסיכומטרי ולקבל ציון גבוה ככל שתוכלי, כי תנאי הקבלה גבוהים במיוחד. אך אם את מעוניינת בתעודת הנדסאי אז את לא צריכה לעשות פסיכומטרי אלא מבחני קבלה במכללה בה את רוצה ללמוד. 2. לגבי השילוב עם עיצוב פנים, מדובר בלימודי הנדסאי, ורק חלק ממוסדות הלימודי משלבים בין הנדסאי אדריכלות לעיצוב פנים. 3. תיק העבודות שלך מבית הספר אינו מתאים. כאשר תירשמי ללימודים תקבלי הנחיות לתיק עבודות שדורש מוסד הלימודים כתנאי קבלה ללימודים. 4. מלגות לחיילים משוחררים תקפות לחמש השנים הראשונות לאחר השחרור מהצבא. שנה ראשונה חינם ניתנת רק למי שלומד בפריפריה או לימודי הנדסאי.
לגבי מלגות לתואר ראשון בכלל לחיילים משוחררים, כל מלגה היא בעלת תנאי אחרים מקודמתה. לכן, היכנסי בבקשה לדף המלגות שצירפתי לך בקישור למטה, עברי על הרשימה ומצאי את המלגות שיכולות להתאים לך. \כאשר תתחילי ללמוד הגישי כמה שיותר בקשות למלגות כדי להגדיל את סיכוייך לקבל מלגה לאורך התואר.