שלום, אני חיילת משוחררת שמתעניינת בלימודי עיצוב פנים . יש לי מספר שאלות אשמח אם תוכלו לענות ולייעץ:) 1. האם צריך רקע כלשהו בציור על מנת להסתדר בלימודי העיצוב פנים? או שרוב הכלים שנדרשים נרכשים במהלך הלימודים\ מכינה? 2.מחפשת המלצה על מכינה קדם אקדמית מומלצת לעיצוב פנים, יש מגוון רחב ואני זקוקה למיקוד כלשהו על מנת להגיע להחלטה. 3.אם אני אלמד במסלול להכשרת הנדסאים לאדריכלות ועיצוב ולאחר מכן אתחיל לימודי תואר ראשון לעיצוב פנים- האם חלק מהקורסים מתקזזים? . תודה רבה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום שירלי,
להלן תשובותיי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. אין צורך ברקע בציור, אלא ביכולת לשרטט קו ישר. וחשוב יותר יש צורך ביכולת לראות תרשים במרחב. עם זאת, כל הכלים נלמדים במהלך הלימודים. שתי היכולות שמניתי כאן אינן תלויות ביכולת למידה אלא בכישרון טבעי. אלו גם נבחנים לקראת הלימודים במכללות. 2. השאלה היא האם את חייבת מכינה. הכל תלוי היכן את רוצה ללמוד. ומדוע שלא תנסי להתקבל ראשית ללא מכינה? ההתנסות אינה פוגעת ביכולת שלך להתקבל בשנה הבאה או בזו שאחריה, אבל בהחלט תתן לך הכרות עם המבחנים והדרישות לקבלה ללימודים. בנוסף, לא בכל המסלולים דרושה מכינה כי לא בכולם דרוש תיק עבודות כחלק מתנאי הקבלה. 3. בהחלט כן, במיוחד כי יש מסלולים להשלמה לתואר ראשון המיועדים במיוחד להנדסאים. ההשלמה לתואר הראשון לוקחת בדרך כלל כשנתיים לאחר סיום לימודי ההנדסאי. ולא במתכונת מלאה.