אני סטודנטית למשפטים שנה א׳. אחת ההתלבטויות שלי הייתה האם ללמוד בהתחלה לימודי תואר ראשון באדריכלות. בעבר דמיינתי וראיתי את עצמי אדריכלית הרבה יותר מאשר עו״ד אני מתחברת לעיצוב ולצד האומנותי ויצירתי שבי ומצד שני גם לצד הריאלי. הבנתי ממספר אנשים שהלימודים ארוכים ועמוסים ואחרי זה לא בהכרח מתגמלים ולכן בשורה התחתונה צריך ללכת כשבאמת בטוחים שאוהבים את המקצוע והעבודה.
אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1. מה כוללים הלימודים והעבודה? האם זה נכון שהעבודה אחר כך מאוד שונה מהלימודים? (כוללת במעט תיכנון והרבה עבודה שחורה ובירוקרטיה?) 2. האם זה נכון שהשוק מוצף או שאפשרי למצוא התמחות ועבודה אחר כך? 3. האם יש חשיבות למוסד שבו הולכים ללמוד? מהם המוסדות המומלצים והנחשבים? 4. מה לדעתכם התכונות שאדריכל טוב צריך? 5. האם המקצוע אכן מאוד תובעני כמו שאומרים? כמה שעות עבודה בערך ביום? האם זה אפשרי לשלב אותו עם חיי משפחה?
אני מצטערת מראש על השאלות המעט חופרות ואולי ברורות מאליו אבל אני פשוט כרגע נמצאת במצב שבו אני לא בטוחה שבחרתי נכון ואולי בחרתי מקצוע שאוכל להיות טובה בו אבל לא משהו שאני באמת אוהבת וימלא אותי. זאת החלטה ממש משמעותית מבחינתי שאולי בסופה אני באמת אגשים חלום או להיפך ארגיש תחושת החמצה. וכדי לקבל אותה בדרך הכי נכונה שיש אני חושבת שחסר לי עוד הרבה מידע לגבי תחום האדריכלות וכמובן שאין חכם כבעל ניסיון.
תודה רבה מראש!!
ש
שני יונגר
האם ללמוד אדריכלות לתואר ראשון
שלום יעל,
1. הלימודים כוללים הרבה מאוד פיזיקה, היסטוריה, חומרים, גיאוגרפיה, בנייה, שרטוט ועוד. אלו לימודים מאוד נרחבים. בעבודה עצמה עוסקים בתכנון לבנייה מכל סוג שאת רק יכולה לדמיין. העבודה תמיד שונה מהלימודים, והיא תלויה בעיקר במשרד שבו תעבדי. יש העושים דברים מאוד מעניינים יש שהרבה פחות. 2. קשה לענות על השאלה הזו בטווח זמן שעוד 5 שנים מהיום. 3. כלל מוסדות הלימוד בתחום בישראל הם מוסדות לימוד מכובדים. מה שהכי חשוב זה הכישרון וההצלחה בלימודים. 4. כישרון, בעיקר. 5. המקצוע עצמו בעבודה תלוי במשרד שבו עובדים. יש משרדים שבהם עובדים המון שעות ויש שעובדים בשעות עבודה ומנוחה רגילות. הלימודים הם מאוד תובעניים, זה בטוח.
יעל, מכיוון שאת שואלת לדעתי, אז אומר לך כי מההיכרות שלי עם שוק העבודה, להנדסאים יש אפשרויות רבות יותר וגם יוצאים לשוק העבודה מהר יותר מהאקדמאים. אמנם אי אפשר להיות אדריכלי חלומות שבונים מבני ענק ומגדלים אבל העבודה מתמקדת בשרטוט ובעיצוב פנים ואפשר לעשות הרבה דברים מעניינים ואם טובים, אפשר לעשות גם לא מעט כסף.