-אני מעוניינת לדעת, אם אני מסיימת לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, במידה ולאחר מכן אני רוצה להשלים לתואר אדריכל, האם יש כזה דבר השלמה? או שזה 5 שנים ללא התחשבות בלימודי הנדסאי? בשוק העבודה, האם אנשים מעוניינים להשתמש בהנדסאים כשהם רוצים לבנות בית או שהם רוצים את ה"מומחה" האדריכל? בתור הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, אני יכולה לעזור לאנשים לבנות בית פרטי ולעצב אותו ללא עזרת בעל תואר אדריכל?
ש
שני יונגר
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים או אדריכל עם תואר ראשון
שלום אתי,
לא קיים מסלול השלמה לתואר אדריכל המיועד להנדסאים. במידה וזו השאיפה שלך עליך להתחיל הכל מההתחלה. ההתחשבות בלימודי ההנדסאי האי מינורית ולא משפיעה באופן מהותי על מהלך התואר האקדמי בתחום.
לגבי שוק העבודה, זו שאלה טובה. הנדסאים צריך הרבה יותר לעומת אדריכלים, כי הם אנשי העבודה שמשרטטים ובונים את כל תוכניות הבנייה של האדריכל. וכמובן שיש את האפשרות לתכנן לבנייה בתים פרטיים או שיפוצים במבנים קיימים וכו'. אין צורך בחתימת אדריכל אקדמאי לשם עבודה זו. רק בעבודות הגדולות כגון בניינים גבוהים או מבנים גדולים במיוחד, יש צורך בעבודת אדריכל או לפחות תכנון ואישור של האדריכל.
השאלה בשורה התחתונה היא מה את מעדיפה, לצאת מהר לשוק העבודה או לסיים עם תואר יוקרתי שיכול להביא לעבודה יוקרתית יחסית (ללא קשר לשכר).