רציתי לדעת מה וכמה רמות לימוד יש באדריכלות? וכמה נחשב הנדסאי אדריכלות בשוק העבודה? וכמה צריך ללמוד בשביל להשתדרג בין הנדסאי למהנדס?
תודה מראש
נ
נועה
גם אני מצטרפת
אני גם חושבת ללכת כרגע על לימודי הנדסאי ואח"כ להשלים לתואר. השאלה אם הלימודים האלה יחשבו ויעזרו לי בתואר וכמה שנים יקחו לימודי התואר אח"כ? תודה רבה:)
ש
שני יונגר
הסבת הנדסי לתואר ראשון באדריכלות
שלום נועה,
כפי שכתבתי לאראל, אין מסלולי השלמה מלימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים לתואר ראשון בתחום. מתחילים ממש מההתחלה כמו כולם ולומדים מסלול מלא. לכן, אם את רוצה ללמוד לתואר ראשון באדריכלות, כדאי שתשקיעי ככל שתוכלי כדי להתקבל ישירות לתואר. לימודי ההנדסאי הם מצוינים לכל הדעות, אך לא יסייעו לך להתקבל לתואר אקדמי בתחום.
הנדסאי או אקדמי בתחום האדריכלות והבניין
שלום אראל,
למעשה אפשר לחלק את האדריכלות לשלושה חלקים: הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, ארכיטקט או אדריכל בעל תואר ראשון אקדמי, ומהנדס בניין.
אלו שלושת התחומים שהם עוסקים בבנייה.
ההנדסאי יכול לתכנן ולחתום על פרויקטים בני עד 4 קומות. ולרוב עובדים ההנדסאים או כעצמאיים בתכנון לבנייה פרטית, או כשכירים בתכון לבנייה פרטית או ציבורית. כאשר כשכירים לרוב מועסקים על-ידי ארכיטקט שיכול לאשר פרויקטים בסדרי גודל קטן עד ענק.
מהנדס הבניין עוסק לרוב בתשתיות או בניהול פרויקטים לבנייה.
כדי להיות בעל תואר ראשון בארכיטקטורה, יש ללמוד 4-5 שנים לתואר הראשון ועוד שנתיים התמחות במשרד אדריכלים. ההנדסאי לומד שנתיים וחצי ולעבודה.
אין הקלות ממשיות למי שרוצה להסב את לימודי ההנדסאי לתואר ראשון באדריכלות. אלא יש ללמוד הכל מההתחלה.