היי.. אני מעוניינת להתחיל בשנה הקרובה לימודי אדריכלות ועיצוב פנים ומתלבטת מאד בין שני מוסדות. הראשון - לימודי הנדסאי. שכולל 3 שנים של לימודים 4 פעמים בשבוע כל פעם עד 1:00 השני - לימודים לתואר (בבצלאל) שכולל 5 או 6 שנים של לימודים. 5 פעמים בשבוע עד 3:00. ושנתיים אחרונות זה סטאז' עם סטודיו. יש לציין שאני גרה באזור מרוחק מבצלאל והנסיעות הן באמת קריטיות. השאלה שלי במה לבחור? והאם שווה המאמץ? וכן אם אפשר לפרט מה ההבדל בין שני סוגי התעודות. תודה רבה לכל העוזרים:)!!
ש
שני יונגר
הנדסאי או תואר ראשון באדריכלות
שלום עדי,
את מבקשת השוואה קצת מורכבת. יש הבדל בין הסמכויות וגודל הפרויקטים עליהם מוסמך לחום ולתכנן כל אחד מבעלי המקצוע.
הנדסאי עוסק או במבנים קטנים או שהוא עובד אצל אדריכל בתכנון מבנים גדולים. האדריכל (האקדמאי) עוסק בפרויקטים מורכבים וגדולים בדרך כלל, למרות שיכול לעסוק גם בפרויקטים קטנים ומקצועו נחשב ליוקרתי מאוד.
מה יותר כדאי לך, רק את יכולה להחי\ליט, שני בעלי המקצוע יכולים לעשות דברים יפים וגם להוויח מצויין. עכשיו הכל תלוי בך ובשאיפות שלך. כאשר מנגד קיים עננין הזמן של ההשקעה הדרושה. התואר הראשון כולל הסטאז' לוקח בין 6-7 שנים. ואילו ההנדסאי לוקח בין 2.5-3 שנים.
המשך לשאלה...
קודם כל תודה רבה על המענה.. הענין הוא שאם אני כן הולכת על תעודת הנדסאי- וזה מה שאכן חושבת לעשות- ענין המשכורת מפחיד אותי קצת.. השאלה אם אפשר לקבל משוכרת טובה, להתקדם, ולהיות חזקה בתחום עם כל האלפי אנשים שלומדים את זה כל שנה?