אני חייל עם זמן פנוי ללימודים , אני מעוניין בעתיד לעסוק בתחום תכנון, בניה ועיצוב חדשני ומיוחד אני לא כלכך מבין מכל הפורומים והמאמרים על הלימודים הכל מעורבב יש לי פסיכומטרי ובגרות מורחבת ומלאה לפני הגיוס שיפצתי דירה ברמה כוללת מתשתיות המים והחשמל ועד התמונות שעל הקיר, דבר שמאוד חיבר אותי לתחום והייתי רוצה לפתח את זה .
מה אני צריך ללמוד? כמה זמן יערכו הלימודים? לערך מה יהיו העלויות ?
תודה , דניאל.
ש
שני יונגר
אדריכלות ועיצוב פנים או ארכיטקטורה
שלום דניאל,
אני מניחה שאתה מתאים לאחד משני התחומים הבאים: ארכיטקטורה או הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. לימודי ההנדסאי- אורכים בין שנתיים וחצי לשלוש שנים, תלוי במתכונת הלימודים בוקר או ערב. בסופם תדע לתכנן לבנייה או לשיפוץ מבנים בני עד 4 קומות. עלות הלימודים היא בשכר לימוד אוניברסיטאי. לאחר שתשתחרר מהצב תקבל מימון של 90% לשנת הלימודים הראשונה. ארכיטקטורה- כאן מדובר באדריכלות ברמה גבוהה אשר עוסקת בפרויקטים מעל 4 קומות ועד לפרויקטים ענקיים. הלימודים אורכים כ- 4-5 שנים ועוד שנתיים סטאז' בסופם. עלות הלימודים היא בשכר לימוד אוניברסיטאי.
לימודי תעודה בעיצוב פנים לאחר תואר ראשון אחר?
בהמשך לשאלה של דניאל, מעניין אותי לדעת, האם יש גם לימודי תעודה או קורסים בתחום? אני בעלת תואר ראשון (אומנם לא קשור לתחום, אבל לא מעוניינת לעשות אחד נוסף), ומאד נמשכת לתחום עיצוב הפנים. יש משהו שיכול להיות רלוונטי?