אני לא אחזור על השאלות שאנשים שואלים כאן לגבי ההתלבטות בין הנדסאי לארכיטקט, אבל מה שכן מעניין אותי זה כמה דברים
מעניין אותי נורא, איך ההבדל בין הנדסאי לארכיטקט, מבחינת הלימודים, הוא כלללל כךךךך גדול. 5 שנים לעומת שנתיים וחצי מבחני קבלה מטורפים לעומת חצי תעודת בגרות מספר מצומצם של מוסדות לימוד לעומת אינסוף מוסדות לימוד שנתיים סטאז' לעומת כניסה מיידית לעבודה ואני בטוח שיש עוד.
מה שמשגע אותי, זה שאני לא מפסיק לקרוא על ההבדלים ומחפש תשובות והתשובה היחידה שאני מקבל מהמקורות באינטרנט מסתכמת במשפט אחד. "הנדסאי יכול לחתום על מבנה עד 4 קומות לעומת ארכיטקט שיכול לבנות ולעשות מה שעולה על דמיונו"
לי אישית, כרגע, מספיק 4 קומות, בהתיחס לעובדה שיש כל כך הרבה הבדלים עצומים וכבדים בין אחד לשני.
השאלה שלי היא, זה באמת ככה? מה עם איך שהשוק והחברות הגדולות מסתכלות עלייך? את לא תיהי כמו עוד סתם מישהי ש"למדה למקצוע?" מה לגבי כמות החומר שלומדים בשני תהליכי הלימוד האלה? משהו פה חסר לי נורא, זה לא נתפס... אני מרגיש עם עצמי שאם אני אלך להנדסאי אני אתפשר עם עצמי ואלך למשהו "זול". מצד שני אני צריך לעשות עכשיו פסיכומטרי, לשפר בגרויות, אולי מכינה ולהוציא מלא כסף...
איפה פה באמת הגבול? אני בטוח שאפשר לכתוב על ההבדלים לפחות שני דפי A4 וככה באמת לדעת מה כדאי לי ומה לא, כי האישור חתימה לא נראה לי ההבדל היחידי.........
תודה.
ש
שני יונגר
ארכיטקטורה או הנדסאי אדריכלות
שלום עדן,
לומדים את הדברים ברמה הרבה יותר גבוהה בלימודי ארכיטקטורה לעומת ההנדסאי. כל קורס שלומדים לצורך העניין בלימודי ההנדסאי לומדים בעוד שתי רמות מעל בלימודי הארכיטקטורה. לומדים גם לא מעט פיזיקה ונושאים נוספים שלא נלמדים בכלל בלימודי ההנדסאי. המטרה היא לדעת לתכנן מבני ענק במקרה הצורך.
האדריכל (הארכיטקט) מעסיק בדרך כלל הנדסאים לצורך שירטוטים.
אני חושבת שהתפיסה שאחד יותר טוב מהשני היא תפיסה שגויה. במיוחד שיש צורך ביותר הנדסאים מאדריכלים בפועל. בסופו של דבר מה שתעשה עם הלימודים תלוי אך ורק בך. יש שעושים המון דברים יפים עם הנדסאי בלבד ויש שלא עושים שום דבר עם תואר באדריכלות. הכל תלוי בבנאדם, התעודה לא מגדירה אותך אלא רק את הסמכויות לאישור ותכנון מבנים.