הבדלים, שכר, ותמורה בהנדסאי אדריכלות לעומת תואר ראשון
הבדלים, שכר, ותמורה בהנדסאי אדריכלות לעומת תואר ראשון
שמעון
1 תגובות
היי ותודה ומראש.
קראתי מעט לפני שכתבתי הודעה זו, ואני לא רוצה למחזר אבל כן חשובים לי כמה שאלות ספציפיות,
1. הבנתי את ההבדל בשיטת הלימוד וההבדל ברמה הטכנית של הביצוע במה יכל לעסוק אדריכל או הנסדאי אדריכלות, אך הייתי רוצה לדעת למי יש יותר[ אםשרויות תיסוקה, אדריכל שסיים 5 שנים + סטאג' או הנסדאי אדריכלות.
2.מה ההבדלי שכר בין השניים, ומה התקרת שכר בשניים כמובן בהנחה ואני שכיר?
3. אני בן 26 ומכאן בעצם מובן שהאפשרויות שלי הן אלו : לסיים הנדסאי עד גיל 29, ולחפש עבודה בתחום, עד כמה בעייתי הגיל ? לסיים תואר ראשון בגיל 33-35 ולחפש עבודה בתחום עד כמה בעייתי הגיל ?
ש
שני יונגר
הנדסאי או אדריכל
שלום שמעון,
1. לשני התחומים יש עבודות בסופם. יש ביקוש בשני המסלולים. עם זאת, כמובן שלהנדסאי יש יותר אפשרויות תעסוקה, כי עיקר התכנון לבנייה הוא בסדרי גודל קטנים. אך ישלזכור כי גם אדריכל יכול לעשות עבודות של הנדסאי ולא להפך. 2. הנדסאי יכול להגיע ל60-10 כשכיר. אך מרבית ההנדסאים עושים גם עבודות עצמאיות, שם השמיים הם הגבול. האדריכל מרוויח בין 5-15, תלוי בוותק ובמקום העבודה. אדריכלים העושים עבודות פרטיות יכולים להרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש.
ההבדל בין שי המסלולים הוא בעיקר ברמת העניין וגודל הפרויקטים האפשריים לתכנון לבנייה.
לגבי הגיל שלך, אין באדריכלות בעיית גיל לכניסה לתחום, במיוחד בתחום ההנדסאים, תפגוש לא מעט סטודנטים שעברו את גיל 30 ומחפשים שינויי בקריירה.
בתואר הראשון זה עניין בעייתי קצת יותר כי עד סיום כלל ההתחייביות הסטודנטיאליות כולל הסטאז' יעברו 7 שנים. ורק אז תתחיל עם משכורת התחלתית של אדריכל. לדעתי אדם בגיל 33 לפחות כדאי שיהיה כבר בעל וותק בתעסוקה. אתה לא חייב להסכים איתי כמובן זו דעתי האישית.