אז ככה- התחלתי לימודי הנדסאי אדריכלות בתחילת שנה...(ואני כרגע בסמסטר ב') מתחילת סמסטר ב' אני פשוט לא שם. לא מדבר אליי יותר. אין לי שום חשק או רצון לשבת לשרטט ולחשב ולתכנן. אולי זה קשור לעובדה שהתחתנתי באמצע הסמסטר והיו לי דברים אחרים על הראש... אבל החתונה עברה והחשק לא חזר. להיפך- אני אפילו עוד יותר מתרחקת מהלימודים. גם כשמציעים לי עזרה בהשלמת החומר- אני שמחה על כך אבל... לא בא לי. לפני שנכנסתי ללימודים דמיינתי את עצמי עוסקת בזה איכשהו למרות כל המכשולים.. אבל עכשיו, אני מנסה לראות את עצמי משרטטת\ מתכננת ואני פשוט לא רואה את זה. נכנסתי ללימודים האלה כי אני אוהבת ליצור,להתעסק, לצייר, לצלם, לערוך במחשב... אני פשוט בנאדם של תוצאות מיידיות- אני מכינה וזה קיים. חשבתי להפסיק ללמוד אדריכלות וללכת למקצוע שיותר מדבר אליי- גרפיקה, תכשיטנות, עיצוב... ועם כל זה- יש במקצועות האלו עבודה בכלל? עבודה שהיא לא במרכז? יש סיכוי להתפתח במקצועות האלו. לפתוח עסק? לחיות מזה?? כי כמו שאני בנאדם של תוצאות מיידיות, אני גם בנאדם של תכנון וחשיבה קדימה- אני חייבת לדעת שיהיה בסדר. אי ודאות אצלי יכול לגרום לי להשתגע. אני גם לא רוצה לדחות יותר מידי את הלימודים... צריך לעשות כשאפשר. אז.. עצות? מישהו? הייתם במצב דומה? אתם חושבים שכדאי לי לעשות את הצעד הזה של הפסקת לימודים? מישהו יודע על מסלולי לימודים במקצועות שציינתי שאפשר לשלב איתם עבודה?...
ש
שני יונגר
לימודים בתחום העיצוב
שלום ספיר,
מותר להתחרט על מסלול לימודים, זה קורה להרבה מאוד סטודנטים בכל שנה. במיוחד כאשר הם מגלים את הפער בין מה שדמיינו לבין המציאות.
יש אם תרצי תארים בכל אחד מהתחומים שתארת כאן, לימודי עיצוב, תכשיטנות, גרפיקה ועוד. הלימודים יכולים להיות לצורך תעודה, לימודי הנדסאים או תואר ראשון.
מקווה שתלמדי ותעשי מה שאת אוהבת.
בברכה, שני
ה
הדס
החלפת מקצוע
ספיר אני בדיוק במצב שלך,
אני התקבלתי לאדריכלות בתל אביב, ושוקלת לדחות את הקבלה בשביל לעשות מכינה שתבסס את ההחלטה שלי ותוציא את הספקות. הדילמה העיקרית היא בין אדריכלות לתקשורת חזותית.
אני חושבת שאת ממש אמיצה, אני מפחדת מהמצב הזה של כניסה ללימודים והתחרטות. אני ממש אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר, יש לי כמה שאלות וספקות ואני חושבת שסטודנטית כמוך, שהתחילה ללמוד אדריכלות ורוצה לעבור למקצוע אחר כמו תקשורת חזותית, תוכל ממש ממש לעזור לי ואולי למנוע מצב כמו זה.
המייל שלי הוא Hadas.kovo@gmail.com אם תוכלי, תכתבי לי שם פרטים שלך כדי שאוכל ליצור איתך קשר. אני מאוד אשמח.