שלום רב, שמי דניאל ואני אשמח לעזרה במספר התלבטויות שיש לי :)
1. אני מאוד רוצה לעשות מכינה של עיצוב פנים ואדריכלות על מנת לבחון את החיבור שלי למקצוע וכמובן בכדי להכין תיק עבודות . שמעתי על סטודיו 6B , מכללת קווים, שנקר ,מכללת קונספט וכ'ו. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת לגבי המכינות! מה הכי כדאי.
2. אני מתלבטת בין לימודי תואר של עיצוב פנים , לבין לימודי תעודה של הנדסאית אדירכלות ועיצוב םנים. ההתלבטות היא בעיקר ברמת הפרקטיות ,אפשרויות התעסוקה וההתשכרות , וכמובן ברמה של מה הלימודים מקנים לי לעשות.
תודה רבה מראש!
ש
שני יונגר
תואר ראשון בעיצוב פנים או הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום דניאל,
מכיוון שאינני יכולים לתת חוות דעת על מוסדות לימוד ולומר היכן הכי כדאי ללמוד. אני ממליצה שתלך לכולם. להגיע לפגישת ייעוץ ולשמוע מה כל מכינה מציעה לך. תשמע מי מלמד במכינה וכמה מהבוגרים שלהם גם התקבלו ללימודים. תראה מה הם מציעים ותבחר במי שהכי טוב לך. הדגש הוא עליך, כי חשוב שאתה תגיע למקום שמתאים לך באופן אישי ושתתחבר לשיטה ולדרך של המקום.
חשוב לי שתבין את ההבדל בין התואר בעיצוב פנים להנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. אין בעיצוב פנים תואר ממשי, מה שיש הם לימודי תעודה הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עם השלמה לתואר ראשון במדעי הרוח והחברה בדרך כלל של אחת מהאוניברסיטאות. למעשה החלק החשוב הוא לימודי התעודה.
אם בכוונתך לנסות ולהתקבל לתואר ראשון בארכיטקטורה, כלומר אדריכלות לתואר ראשון, זה כבר סיפור אחר. לצורך לימודים אלה רבים עושים מכינה וגם משפרים את ממוצע הבגרויות וכמובן לוקחים בחשבון שמאוד קשה להתקבל. אלו לימודים מאוד מאוד יוקרתיים שבסוף כל שונות הלימוד הרבות בהם עובדים במשרות יוקרתיות בתחום האדריכלות.
לגבי לימודי ההנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, ממש לא חייבים לשם כך מכינה. כדאי שקודם תלך ותעשה בירורים לגבי תנאי הקבלה לפני שאתה משקיע במכינה שיכולה להיות מיותרת לחלוטין.