שלום, התחלתי ללמוד השנה עיצוב פנים ואדריכלות-הנדסאי באריאל, בשל מצב חירום במשפחה נאלצתי לעזוב את הלימודים לאחר חודשיים ואוכל להמשיך רק בשנה הבאה. עיצוב פנים רציתי מאז ומתמיד אך מישהי אמרה לי שכדאי לי לשלב עם אדריכלות ולכן הלכתי על השילוב. במהלך החודשיים שהייתי בלימודים, ראיתי שאני לא כ״כ מתחברת לאדריכלות ואף משתעממת למוות בחלק מהשיעורים. עכשיו כשאני יכולה להחליט מחדש איפה ללמוד ומה בדיוק, רציתי לדעת האם שילוב של אדריכלות יחד עם עיצוב פנים באמת הכרחי בימינו בשביל מעצבת פנים? האם זה הכרחי להצלחה? והאם הנדסאי בכלל נחשב בשטח? אשמח לשמוע מאלה שמבינים בעניין. המלצות נוספות באותו עניין יתקבלו בברכה, תודה מראש,
שירה
ש
שני יונגר
אדריכלות ועיצוב פנים או עיצוב פנים
שלום שירה,
זה לא הכרחי, אך כדאי כי יש הרבה יותר עבודה בתחום האדריכלות לעומת עיצוב הפנים. בנוסף, בתחום האדריכלות ניתן לעבוד כשכירה ולא רק כעצמאית לעומת עיצוב הפנים.
עניין נוסף, כדאי להיות בעלת הידע והכישורים של האדריכל גם לעניין עיצוב הפנים כאשר מתכננים שינוי בבית ניתן גם להכין לו תוכניות ולחתום עליהן. זה יתרון גדול כאשר מתכננים עיצוב מחדש של בית.
תעודת ההנדסאי היא תעודה מאוד טובה. מקווה שתמצאי גם בתחום הזה עניין. אך אם את בעלת מוטיבציה גבוהה להצלחה תוכלי לצליח בעיצוב הפנים גם ללא תעודת ההנדסאי.