שמי דניאל, וברצוני לבדוק מספר דברים בנוגע למקצוע-הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עבור חבר שלי שמאוד מתעניין במקצוע. אז יש לי מספר שאלות, ואשמח לתשובות מאנשים מביני עניין/הנדסאים במקצועם. המון תודה מראש, אז ככה: קודם כל ממה שהבנתי, תנאי הקבלה הם לא בשמיים למקצוע. חבר שלי מאוד מעוניין ללמוד את המקצוע. חוץ מהעניין בו ואהבה שלו לאדריכלות, אחת הסיבות שהוא מעוניין ללמוד אותו היא מאחר וממוצע הבגרויות שלו לא מגיע לממוצע שנדרש לקבלה לתואר ראשון. מנגד לעובדה שתנאי הקבלה למקצוע הם לא בשמיים, המון אנשים אומרים לי כי דרושה המון מתמטיקה ופיזיקה. האם זה נכון? ממה שהבנתי לימודי מתמטיקה כמובן ויש, אבל בהיקף יחסית מצומצם ביחס לשאר לימודי ההנדסאים. הוא נורא חושש להרשם ללימודים מהסיבה הזו, שאין לו ראש מתמטי ופיזיקלי כל כך. אז עד כמה זה כל כך תובעני מהבחינה הזו? שנית-האם נדרש כשרון בציור/אומנות/עיצוב וכ"ו, חוץ מאשר זיקה? או שבמסגרת הלימודים נלמדים קורסים בשרטוט? שלישית-מהן האפשרויות העומדות לפניו במידה וירצה להמשיך ללימודי תואר ראשון מתעודת הנדסאי? והאם יש הבדל משמעותי בין תואר באדריכלות לבין דיפלומת הנדסאי? רביעית-כיום בשוק העבודה ישנו ביקוש להנדסאי אדריכלות? במה הוא יוכל לעסוק עם סיום לימודיו?
תודה רבה לעונים, ומצטערת על החפירה:-)
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי אדריכלות עיצוב פנים
שלום דניאל,
ראשית תנאי הקבלה בהחלט לא בשמיים, כי אלו לימודי הבנויים בצורה מדורגת. למה כוונתי, אם אתה למשל ברמה נמוכה באנגלית אתה תעשה 3 קורסים ולא רק אחד כאשר תעלה ברמה מקורס לקורס.
בכל אופן בפועל יש כמובן לימודי פיזיקה ויש לימודי מתמטיקה ואנגלית וכו'. אבל אלו לא החלקים הדורשים את מלא ההשקעה, אלא הקורסים בשרטוט בתכנון ובעיצוב. וכמובן בניית הדגמים. לא צריך ראש לפיזיקה בשביל הלימודים אלא שצריך לקחת בחשבון שזה חלק מהעניין, לא חלק מרכזי ממנו.
מבחינת היצירתיות יש צורך ביכולת של ראייה מרחבית, אולי הוא ידרש לבחינת קבלה שבה יבחנו את היכולת הזו אצלו.
לגבי ההבדל בין התואר לבין התעודה. יש הבדל גדול בעיקר בגודל הפרויקטים וביוקרת הפרויקטים עליהם עובדים. אבל יש גם הבדל נוסף שבו ההנדסאי נכנס לעבודה תוך שנתיים וחצי ואילו האדריכל נכנס רשמית לעבודה רק לאחר 7 שנים. הביקוש להנדסאים תמיד היה ותמיד ישאר ביקוש סביר בהחלט ויש מקום לכולם.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך.
בברכה, שני
ד
דניאל
לשני-
המון תודה שני, עזרת לנו מאוד מאוד. רק עוד שאלה קטנה-לגבי הבחינה בראייה מרחבית שייתכן והוא יידרש לעשותה-זו בחינה שייתכן ויבקשו בכל מוסד לימוד להנדסאים או שזו בחינה שמאפיינת מוסדות לימוד מסויימים? כי התכנון שלנו הוא שיתחיל ללמוד בבראודה.
ש
שני
למדתי במכללת אורט בראודה בכרמיאל
למדתי במכללת אורט בראודה בכרמיאל הנדסאי אדריכלות לפני שנתיים... לא נדרשים לעשות בחינות לפני הלימודים.. לי אישית לא היה ידע בציור ואומנות ורכשתי אותו תוך כדי לימודים אבל באמת חשוב שתיהיה יכולת ראיה מרחבית זה מקל בהמון קורסים (אבל גם את היכולת הזאת ניתן לפתח) :)
ש
שני יונגר
בחינה בראייה מרחבית
שלום דניאל,
הבחינה לא נדרש בכל מוסדות הלימוד, אבל ברובם. עד כמה שידוע לי באורט לא דורשים בחינות קבלה למסלול אדריכלות ועיצוב פנים בתחום ראיית המרחב.