שלום שני , אני גרה באזור באר שבע עובדת בעבודה מסודרת , בת 40 ( עוד מס' חודשים ) נשואה ואמא לארבעה ילדים , לפני כשנה וחצי בניתי את ביתי ומאז שחוויתי את ההתעסקות עם הבניה , נולדה התובנה שאני צריכה להפוך את הכישורים שגיליתי , למקצוע. אני מרגישה שהגיעה העת לנקודת מפנה בחיי המקצועיים והאישיים - ומאמינה שמצאתי את מקומי ואת השייכות שלי! ועכשיו , "כל מה שנותר "... זה הלימודים והתעודה . אין לי שמץ של מושג מאיפה מתחילים , אני אבקש את עזרתך המקצועית להתחלת התהליך . תודה רבה , רונית
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום רונית,
קודם כל כיף תמיד לשמוע ממי שמוצא את ייעודו המקצועי בחיים, זה בהחלט לא עניין של מה בכך במיוחד מצידה של אמא לארבעה.
לגבי תחילת הדרך, לא מסובך מידיי. הדרישות ללימודים הן בסה"כ 12 שנות לימוד. לפנייך עומדות שתי חלופות של מסלולי לימוד, מסלול לימודי בוקר וערב. אני ממליצה לך לבחור במסלול הערב כדי לשמור על עבודתך במהלך הלימודים. הלימודים במסלול הבוקר אורכים כשנתיים וחצי וכמו כן גם במסלול הערב. כאשר תסיימי את הלימודים תוכלי מייד להשתלב בעבודה.
באזור באר שבע יש לך את המכללה הטכנולוגית. אם הייתה עוד מכללה הייתי ממליצה לך לעשות השוואות ולבחור בטוה מביניהן. אך מכיוון שאני יודעת שאת עמוסה מאוד בגידול וטיפוח הילדים מצד אחד ומצד שני בעבודה היומית שלך, אין שום סיבה לדעתי להשתגע ולחפש מכללות מרוחקות יותר בגלל הבדלים מינוריים בתוכניות הלימוד. הנוחות היא חלק חשוב במתכון להצלחה בלימודים. זאת במיוחד כי הם דורשים הרבה מאוד שעות עבודה בבית, אז חבל על זמן הנסיעות המיותר.
אני מציעה שתפני למזכירות של המכללה ותבררי אם מתוכנן אצלם יום פתוח בקרוב לקראת שנת הלימודים הקרובה, כי את חייבת להתרשם בעצמך מהמקום וממה שהם מציעים, כדי שתהיי שלמה עם הבחירה. תוכלי להשיג אותם בטלפון 1-800-206-205 לכל שאלה נוספת או תהייה אשמח לעמוד לשירותך.