היי, רציתי להתייעץ לגבי לימודי אדריכלות , יש לי דילמה -האם לנסות להתקבל ללימודי תואר ראשון או ללכת על הכיוון של ההנדסאי? אני מתלבטת כבר הרבה מאוד זמן לגבי התואר מכיוון שאין לי ראש ריאלי בכלל (3 יחידות בציון 70 ) ואני מפחדת שבמהלך ה5 שנים התחומים הריאלים יכשילו אותי מה גם שאני לא רואה את עצמי בונה גשרים או כבישים, הראש שלי הוא יותר לכיוון הבתים הפרטיים ועיצוב הפנים. מצד שני אני יודעת שמבחינת שכר אדריכל מרוויח יותר וזה גם תואר יוקרתי, השאלה האם שווה לקחת את הסיכון? אני בת 24 כבר והשעון מתקתק :) תודה רבה על העזרה
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים או ארכיטקטורה
שלום לירן,
מכיוון שללא קשר לתנאי הסף לקבלה לתואר ראשון באדריכלות יש ביקוש עצום ללימודי התחום ורק 1 מכל 100 מועמדים מצליח להתקבל. אני מציעה שתנסי להתקבל לתואר הראשון ובמקביל תפרסי לך רשת ביטחון ותרשמי גם ללימודי הנדסאי.
למרות יוקרתו של המקצוע, מה שמעניין אותך לעשות הוא בהחלט בגדר תחומו של ההנדסאי ולכן חבל להשקיע 4-5 שנות לימודים ועוד שלוש שנות סטאז'. אם לא תעסקי בפרויקטים גדולים לאחר מכן.
דבר נוסף, אם לאחר לימודי ההנדסאי תחליטי כי את משנה את דעתך, תוכלי להתקבל בקלות רבה יותר ללימודי התואר הראשון. חבל על הזמן לימודי הנדסאי הם ישירות לעבודה.
בברכה, שני
ל
לירן
המשך שאלה לשני
אז כרגע יש שתי אופציות; הראשונה- עקב זה שלא עשיתי מכינה-אני אמורה לגשת למכינה ורק אז לנסות להתקבל לאחת המכללות שמקבלות ללא דרישה של 4 יחידות שזה אומר ויצו ואריאל (בשנה הבאה) ולהירשם במקביל להנדסאי. והאופציה השניה היא להירשם ללימודי הנדסאי עוד השנה. השאלה האם לאחר השנתיים וחצי ארצה להשלים לאדריכלות אצטרך להתחיל מחדש את כל ה5 שנים?
ש
שני יונגר
לימודי תואר ראשון באדריכלות להנדסאים
שלום לירן,
אם תבחרי לאחר סיום לימודי ההנדסאים ללמוד לתואר ראשון באדריכלות, אז לצערי תצטרכי ללמוד את כל התקופה מחדש. ולכן, אני מציעה שתשקלי טוב טוב אם זה נכון לך לפני שאת עושה את הצעד הזה. הסיבה העיקרית היא שהלימודים מסתיימים כולל סטאז׳ לאחר 7 שנים.
אלו המון שנות השקעה לאחר סיום לימודי התעודה ולכן לדעתי פחות כדאיים. אולי עדיף לשלוק השלמה לתואר ראשון בעיצוב,מזה הרבה פחות זמן ונותן ערך מוסף רב לתחום האדריכלות.
ללירן
היי לירן, הגיל לא חשוב.. אני סטודנטית בבצלאל ולומדים איתי אנשים שהתחילו בגיל 30. יש כאלו שגם אחרי שיש בידיהם תעודה של הנדסאי אדריכלות באים ללמוד לתואר.
בעיניי יש עדיפות מאוד גדולה לתואר, מה גם שזה נותן יותר אפשרויות פעולה וניידות בשוק העבודה. בעיניי זה שווה את זה.