שלום, אתם יכולים להמליץ לי על ספרים שיעזרו לי לקראת המבחן כניסה? (במכללת אריאל) ולגבי הראיון במה הוא עוסק? בפרטים אישיים או בידע בחומר? תודה.
ה
המרכז האוני' אריאל
יום פתוח באריאל, מחר
שלום מעיין, מבחן הכניסה אינו מתחום האדריכלות לכן אין ספרים ספציפיים לקרוא. מדובר בידע כללי ולכן ככל שקראת יותר תדעי יותר. בראיון מדברים על המבחן כדי להבין מה הביא את המועמד למה שצייר, בנוסף יש שאלות כלליות ובעיקר בדיקה של בשלות וגישה מסויימת לתחום. אין צורך לדעת אדריכלות לפני כן.
מומלץ להגיע ליום הפתוח מחר על מנת להתרשם, להבין יותר ולקבל יותר איפורמציה על הלימודים לתואר .B.Arch באריאל. ..
בהצלחה, מרכז ייעוץ לימודי, המרכז האוני' אריאל
מ
מעיין
ספר כללי בנושא
תודה, אבל אולי יש בכל זאת משהו שייתן לי ידע כללי? כי אין לי אותו כלכך. שבת שלום!
ד
ד
מבחנים במרכז לעיצוב ולטכנולוגיה
מעיין שלום רב, ראשת לא ברור לי לאיזה מחלקה בפועל את מעוניינת להרשם במרכז באריאל האם למחלקה לארכיטקטורה - לימודים מלאים של 5 שנים לתואר אדריכל או למחלקה לאדריכלות ועיצוב פנים במרכז לעיצוב ולטכנולוגיה - בהם הלימודים הינם לשנתיים וחצי בלבד עם זכות חתימה לבניין עד 11 מ' - לתואר הנדסאי.
בכל אופן , אשיב לעניין המיבחנים - שם אין צורך בידע קודם והמיבחנים בוחנים יכולת ראיה תלת מימדית וחשיבה מופשטת. לכל אלו אין צורך להתכונן וגם אי אפשר. ראיון אישי בודק רצינות, עניין בלימודים ובהשקעה הנלווית תוך ניתוח המיבחן .
מומלץ לעיין בספרות מיקצועית אדרכלית ועיצוב הפנים לשם המחשה או תהיה לגבי בחירת המיקצוע אולם עניין זה לא עוזר במיבחן עצמו. בהצלחה
ש
שיראל
בנוגע למבחני כניסה
במבחני הכניסה לאוניברסיטת תל אביב הם דורשים מבחנים פסיכוטכניים ובחינה ברישום. יש להם, כמו באריאל מבחן על ידע כללי? כמו כן, איך הכי טוב להתכונן לבחינה? אני מתחילה היום מכינה ברישום..יש צורך בעוד דברים?