שלום שני! שמי שלומית בת 30, רופאת שיניים במקצועי. כבר לפני 10 שנים בבוחרי מקצוע נרשמתי בו זמנית לרפו"ש וארכיטקטורה בטכניון. לאחר שהתקבלתי לשניהם נאלצתי לבחור, והנה אני רופאת שיניים מזה כ 3 שנים. בימים אלה אני שוקלת ברצינות התחלת לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. בשלב זה בחיי, עם משפחה, אחרי לימודים ארוכים, יקרים ומתישים זה המסלול השפוי והמתאים לי. ברצוני לשאול מס' שאלות: הראשונה, לגביי אינטנסיביות הלימודים וכמות העבודה "בבית" שכרוכה בהם. יש לציין שאני לא מפסיקה בעבודתי רק מפחיתה את כמותה, ושאת שנה א' ללימודים אפרוס על פני שנתיים, כך שאלמד יומיים בשבוע (ואעבוד עוד שלושה). האם מנסיונך נשמע לך ששילוב כזה הוא סביר? שאלתי השניה נוגעת למוסד הלימודים הנבחר. מסתבר שנזכרתי מאוחר מדי (מוטב מלעולם לא), והמוסד שחשבתי שמועדף עליי (ספיר, הנני תושבת דרומית) לא רלוונטי לשנה זו עקב העדר תיק עבודות מוכן. לכן בחפשי אחר אופציות אחרות לשנה הקרובה, כרגע אני שוקלת את המכללה למנהל באשדוד. בלי כמובן להשמיץ מוסד זה או אחר, כמה חשיבות אמיתית יש לבחירת המוסד? האם רמת הלימוד באמת כה שונה בין המקומות, מעבר ל"שם"? יש לציין שאני להוטה להתחיל כבר השנה ממס' שיקולים. בעיקר של תכנון משפחה וזמן פנוי.. אשמח מאוד לתשובתך, תודה, שלומית
השאלה השניה לגביי
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום שלומית,
זה מאוד תלוי בעומס שיש לך בעבודה ובחיים בכלל. בעיקרון יש הרבה מטלות בית בלימודים הללו מה שמכביד מאוד על הלומדים אותם ברוב המקרים. עם זאת, המסלול הרי קיים גם במתכונת ערב המיועד לאנשים עובדים ולעסוקיםפ יותר מאלו הלומדים במתכונת בוקר, לכן הדבר בהחלט אפשרי.
בנוסף, ציינת כי את השנה הראשונה לפחות את מחלקת לשנתיים, ואת בעלת המון ניסיון בלימודים קודמים, כך שלדעתי בכל מקרה לך יהיה קל יותר.
נשמע לי סביר מאוד כדי ללמוד משהו שאוהבים, גם אם כבר עברת לא מעט לימודים עד היום.
מבחינת חשיבות מוסד הלימודים, היא נכונה באופן השונה מהתפיסה האקדמית בה שמו של מוסד הלימודים חשוב יותר מהכל. בלימודי הנדסאים מכיוון שכולם עוברים את אותה הבחינה בסופו של דבר להסמכה, החשיבות היא באיכות ההוראה. איכות ההוראה נמדדת על-פי מספר המסיימים את הלמודים וממוצעי הציונים שלהם.
מקווה שעניתי על שאלתך, שני
ש
שלומית
שאלה על תשובתך
ענית בהחלט, תודה. האם יש מקום פורמאלי בו אוכל לברר את אחוזי המסיימים וממוצעים ע"פ מוסדות לימוד? דרך אחרת מאשר לשאול את הפקידה במקום הספציפי? אתר רשמי כלשהו? פרסומים? תודה שלומית
ש
שני יונגר
הנתונים קיימים אך אני לא בטוחה עד כמה הם נגישים
שלום שלומית,
אני מניחה שבאופן עקרוני יש את הנתונים במשרד התמ"ת האחרי על הלימודים או במהט בעיקר. האבל אני לא בטוחה אם הם מפרסמים אותם לכל דורש. מה שכן יש מכללות המתגאות במקום שבו הן נמצאות בהשוואה לאחרות וישמחו לספר לך על הנתונים שלהן.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
אחוזי ההצלחה בבחינות של מכללות
שלום שלומית,
יש בעיה משפטית עם פרסום הנתונים הללו. זו עלולה להיות בעיה מאוד גדולה שתפגע במכללות מסויימות רק בגלל שנה לא טובה שעלולה לקרות בכל מוסד לימודים.
אם המכללה נמצאת במקום טוב, הם ידעו לספר לך על כך בשמחה.