סיימתי שנה ראשונה בלימודים לתואר הנסאית אדריכולות ועיצוב פנים, אך התואר עוסק בעיקר באדריכלות והשאיפה שלי לעסוק בעיצוב פנים. השאלה האם כדאי להמשיך בלימודי התואר ההנדסאי באדריכלות שפחות מעניין אותי או לעבור ללימודי תעודה בעיצוב פנים . והייתי רוצה לדעת איך אני יתוגמל יותר בתור מעצבת פנים, עם תואר ההנדסאי או עם התעודה?
ט
טלי ממכללת הדסה
תשובה לליה
היי ליה, אצלנו, במכללה האקדמית הדסה ירושלים יש קורס עיצוב פנים בשיתוף עם בי"ס להנדסאים "שנקר". במהלך הלימודים מבצעים הסטודנטים מס' פרויקטים מעשיים ורוכשים כלים ומיומנויות שמסייעים להשתלב בתחום. אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים הן מגוונות וניתן להשתלב כיועצים, מעצבים ומתכננים עצמאיים או עובדים בסטודיו לעיצוב, תכנון ועיצוב חנויות, דירות ומטבחים וכו'. בהצלחה!
ש
שני יונגר
להמשיך ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים
שלום ליה,
אני חושבת שזו תהיה טעות מצידך לפרוש מהמסלול של אדריכלות ועיצוב פנים. הסיבה לכך טמונה בעובדה כי המסלול מאפשר לך להגיע למספר עיסוקים בתחום העיצוב בעתיד ובנוסף מקנה לך תעודה של אשת מקצוע.
אני מבטיחה לך שבעוד מספר שנים תביני כי היותך בעלת מקצוע בתחום האדריכלות בנוסף לידע שיש לך ושתוכלי לרכוש גםבעתיד בנושא עיצוב הפנים יתן לך ביטחון כלכלי רב. אל תוותרי על כך.
בנוסף, בעולם עיצוב הפנים עובדים בעיקר עצמאיים וכמות מעצבי הפנים שמצליחים למצוא את דרכם כבר מתחילת דרכם קטנה ביותר. לכן, אם תהיי כבר בתוך עולם עיצוב הפנים והאדריכלות את כבר תהיי עם רגל אחת בפנים. למה אני מתכוונת, עולם האדריכלות הולך יד ביד עם עולם עיצוב הפנים ולכן תוכלי במהלך העבודה גם למצוא לקוחות ולבנות לעצמך את המוניטין הדרוש בעולם הזה וגם תוכלי ליצור קשרים שהם הדבר הכי חשוב כי ככה מגיעים לקוחות לרוב העסקים, מפה לאוזן.
מקווה שתבחרי להמשיך במסלול שאת לומדת היום ותמיד תוכלי לעשות עוד קורס בעיצוב פנים בעתיד.