מהם היתרונות והחסרונות בכל אחד? האם זה משמעותי ההבדל? איך זה מבחינת עבודה בסיום הלימודים? תודה מראש.
ש
שני יונגר
הנדסאי או תואר ראשון באדריכלות ועיצוב פנים
שלום סמדר,
הכל תלוי לאיזה תואר ראשון מדובר. כמובן שהתאר הראשון באדריכלות יוקרתי הברה יותר מזה של הנדסאי, כי גם אפשר לעבוד על פרויקטים בסדר גודל ענק מימדים וגם להשתכר ברמות גבוהות ביותר. עם זאת, תנאי הקבלה מאוד גבוהים ומאוד קשים ומעטים מצליחים מבין כל המתמודדים בכל שנה להתקבל ללימודים.
לגבי הנדסאים, יש הרבה מאוד עבודה בתחום, אמנם לא ניתן לעבוד על פרויטים גדולים או ליתר דיוק לא ניתן לחתום על פרויקטים גדולים (לתכנן בעיקרן אפשר) משתכרי פחות, לפחות בהתחלה אסבל אפשר לעבוד גם כעצמאיים וגם כשכירים או במשרד אדריכלים או באופן עצמאי לתכנון של בתים פרטים או כל מיני עבודות אדריכליות אחרות.
מקווה שעניתי על שאלתך, שני
ס
סמדר
עוד שאלה..
קודם כל תודה על ההיענות זה מאוד עוזר (די התבלבלתי עם כל הדברים..) את ממליצה ללכת על הנדסאי? (לא ככ קריטי אבל טוב לדעת-מה ממוצע השכר בשני הלימודים)
ש
שני יונגר
ארכיטקטורה או הנדסאי אדריכלות
שלום סמדר,
כאשר סיכויי הקבלה ללימודי ארכיטקטורה לתואר ראשון הם 1 ל10 אז אני אומרת לא להינעל על תואר ראשון בלבד.
אני בהחלט חושבת שכדאי לעשות מאמץ ולנסות להתקבל למסלול הכל כך יוקרתי הזה אך לקחת את האופציה שגם הנדסאים יכולים להצליח מאוד בתחום האדריכלות.
חלילה אני לא מנסה לשכנע לא להתאמץ, צר לי שהשתמע מדברי שזו כוונתי, אני בהחלט חושבת שיש להילחם על משהו שרוצים. לגבי אם העניין קריטי או לא, זה שיקול שלך לחלוטין, לא כולם מרגישים שרק הנדסאי מספיק להם, לכן תואר ראשון חשוב להם מאוד. אם תצליחי להכנס למסלול לתואר ראשון באדריכלות אין לי ספק שזה יהיה הישג יפה מאוד והדרך משם סלולה לך להצלחה.
מבחינת רמת השכר רמות השכר של ארכיטקטורים גבוהות לפחות פי 2 מאלו של הנדסאי מתחיל והפער נשמר תמיד אלא אם תהיי עצמאית. השכר מגיע עם היוקרה של התואר ועם קושי ואורך הלימודים והיקף האחריות המוטלת על כתפיו של הארכיטקט.
גם העבודה שונה בין שני התחומים בגדלים ובהיקפים ולקוחות מולם עובדים זה כמו לעבוד במחלקת הVIP לעומת מחלקת תיירות או תיירות +. אין אחד שהוא טוב מהשני.