אם נניח אני לומדת במכללה בצפון.. וארצה לעבוד במרכז? במרכז יש את המקומות לימוד הנחשבים שלה.. האם יסתכלו עליי כבעלת תואר הנדסאי במכללה בצפון? או שיעדיפו את בוגרי המכללות והאוניברסיטאות המוכרות שבמרכז? אני כ"כ מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.. מפחיד אותי שאשקיע בלימודים פה בצפון בכנרת ואז כשארצה לעבוד בשאר רחבי הארץ לא יסתכלו עליי.. כי אני לא בוגרת של איזה מקום מוכר ופופולרי.. זה יכול להשפיע? בבקשה הדרכה.. וללכת ללמוד עכשיו במכללה נחשבת יבקשו ממני פסיכומטרי וזה רחוק לי מהבית.. מה לעשות????? בבקשה יעוץ אני כבר חודשים עומדת במקום ולא זזה כי לא יודעת מה לעשות..
ש
שני יונגר
כולם לומדים את אותו החומר באותה הרמה
שלום,
לגבי תואר הנדסאי לא ממש חל החוק של מוסד לימודים אקדמי אחד מול אחר. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שיש למעשה יישור קו בין כלל המכללות לגבי הקורסים שיש ללמוד ורמת הבחינה בסופם.
על מה אני מדברת, כאשר לומדים לתואר הנדסאי או טכנאי יש להבחן בכל סמסטר במבחנים חיצוניים של מה"ט. מבחנים אלה אחידים לכלל ההנדסאים בארץ ולא משנה היכן הם לומדים.
לפיכך, בסופו של דבר תמדדי בכישוריך ובציוני הלימודים שלך ולא בשמה של המכללה.
לגבי תואר ראשון העניין עובד מעט אחרת.,
בברכה, שני
ע
עוד שאלה קטנה
עוד שאלה קטנה
תודה רבה על התגובה עזרת לי מאוד! עוד שאלה קטנה.. מה עם העניין הזה שאחליט להמשיך לתואר ראשון נגיד.. כמה זמן נמשכים הלימודים? והאם יסתכלו במקרה הזה על המקום שבו למדתי?
ש
שני יונגר
לגבי תואר ראשון
שלום,
לגבי תואר ראשון העניין הוא מעט שונה. תלוי מהו התחום שלומדים כמובן, אך יש תחומים שבהם המוסד האקדמי משמעותי באפשרויות מציאת העבודה בסיום הלימודים.
אמנם אינני יכולה להמליץ או לשלול מוסדות לימוד אקדמיים כאן באתר, אך אני בטוחה שאם תעלי את התלבטויותיך לחברי הפורום יהיה מה לומר.
אולי כדאי שתעלי את השאלה כולל התחום שבו את מתעניינת ותוכלי לקבל תשובות והמלצות. אני באופן אישי תמיד ממליצה ללכת ללמוד במוסד לימודים אקדמי בהתאם ליכולות הכלכליות מצד אחד ובהתאם להתרשמותך ממנו מן הצד השני.
בברכה, שני
א
אני
נראה לי לא הבנת את שאלתי..
השאלה שלי הייתה אם המכללה שבה אלמד תעודת הנדסאי השם שלה ישפיע בסופו של דבר כשאחליט להמשיך לתואר ראשון? או שיסתכלו רק על הציונים שלי והכישרון שלי? הכוונה האם זה יהיה גורם משפיע על ההתקבלות שלי באותו מוזד בו אחליט להמשיך לתואר ראשון? ועוד שאלה... עם תעודת הנדסאי יהיה לי קשה להשתלב בשוק? האם מסתכלים רק על תואר ראשון? כרגע תואר ראשון עמוס לי.. להתחייב לחמש שנים אינטנסיביים.. והבנתי שאחרי שאשלים לתעודת הנדסאי אוכל להשלים לראשון.. אז השיקול שלי הוא קודם לעבור את השלב של הנדסאי ואז עם איך שארגיש אחרי כל זה אחליט להשלים לתואר ראשון.. השיקול שלי נכון?
תודה מראש..
ש
שני יונגר
תיקון טעות
שלום,
בהחלט לא הבנתי את השאלה. אין השפעה למכללה בה לומדים לתעודת הנדסאי, יש שיקול חשוב אחד ויחדי והוא הציונים. זארת לאור העובדה שכולם עוברים את אותן הבחינות באותה הרמה בצורה אחידה בכל המכללות ולכן אין הבדלים אמיתיים.
לגבי ההשתלבות בשוק, להנדסאים יש המון תעסוקה, הם בעלי יתרון גדול על-פני תחומים רבים אחרים והוא הכשרתם ישירות לעבודה, את הדברים הללו לא לומדים באוניברסיטה. התעסוקה של ההנדסאים היא מסוג שונה ובחומים אחרים מאלו המוצעים לתואר ראשון, אך עבודה יש בשפע.
אני חושבת שהשיקול הזה הוא מאוד נכון, ראשית לרכוש מקצוע ומאוחר יותר לעבור ללימודים אקדמיים (אם בכלל) או לא יהיה בכך צורך. לעיתים עדיף אפילו לרכוש תעודות מסוגים שונים בתחום ההנדסאי ולא לעבור לתואר ראשון שלא תמיד נותן יתרון אמיתי. מתוך השטח ומתוך העבודה יודעים טוב יותר. רק הניסיון מדבר.
לאחר תקופה שתעבדי במקום מסויים תדעי טוב יותר מה נכון לך להמשך ולהתקדמות בתוך מקום העבודה או מחוצה לו.