לפני מס' ימים השתחררתי מהצבא, וכרגע אני מחפשת לאיזה תחום לפנות. שמעתי על אדריכלות לא מעט ואני חושבת "ללכת על זה".. הבעיה היא שאני מאוד מבולבלת ולא יודעת אם זה מתאים לי. לפי הבירורים שעשיתי הלימודים מאוד ארוכים (5 שנים), ואני רוצה להתקבל לאוניברסיטת ת"א. מה עליי לעשות בנידון? יש צורך במכינה מוקדמת? - כי האוניברסיטה אמרה שאין צורך בידע מוקדם אלא רק בציון פסיכומטרי ובגרות. ואח"כ יש את המבחן שהם נותנים. בכל זאת, אני מגיעה מתחום המחשבים ואין לי שום רקע מוקדם בכל התחום הזה. סליחה על אורך ההודעה, ותודה מראש :)
ש
שני יונגר
לפנות לייעוץ ללימודים דרך הלשכה לחיילים משוחררים
שלום מור,
ראשית חושב שתדעי כי מאוד קשה להתקבל ללימודי אדריכלות לתואר ראשון. אם אינך בטוחה אם זה בשבילך אז אולי כדאי שתבררי קודם מה יכול להתאים לך.
אני מציעה שתלכי לאחת מהלשכות לחיילים משוחררים ותבקשי מהם הפנייה לייעוץ ללימודים שהם מסבסדים ואני מניחה שלפחות תקבלי כיוון כללי של השילוב של הכישורים שלך עם היכולות שלך. כאשר עושים זאת בגיל צעיר כשלך מגיעים למסקנות דיי מדוייקות.
אם אינך יודעת היכן נמצאת הלשכה הקרובה לביתך, אנא רשמי לי היכן את גרה (באיזו עיר) ואשלח לך את הכתובת והטלפון של הלשכה הרלוונטית.
בברכה, שני
מ
מור
לעשות מכינה?
היי שני,
בהמשך להודעתך, אני גרה בבת ים. דבר נוסף, נניח והחלטתי שזה המקצוע שאני בוחרת. מאיפה עליי להתחיל? ולאן לפנות? מכינה זה הכרחי? למרות שהאניברסיטה אמרה לי שאין צורך בידע מוקדם כדי לעבור את המבחן שלהם...המכינה תכין אותי יותר טוב? אולי היא בעצם תמחיש לי מה זה בכלל אדריכלות?
ש
שני יונגר
מכינה נשמעת כדאית.
שלום מור,
המינה בדרך כלל אמורה לסייע לעבור את בחינת הקבלה ללימודים. עד כמה המכינה באמת עוזרת, אני לא יודעת לומר לך. אבל, מכיוון שאין לך כרגע זיקה בכלל לתחום וככל הנראה זה מה שאת רוצה ללמודף אז ההשקעה שווה. זאת, כי המכינה תכוון אותך לבחינה ולפחות תדעי למה לצפות ולא תופתעי, אחרת חבל על כספי דמי הרישום ללימודים ולבחינת הקבלה שיגבו ממך.
יש הרבה מכינות ללימודי אדריכלות שמוצעות על-ידי מכללות שונות. כדאי מאוד שתלכי ותערכי סקר שוק קצר ביניהן ותביני קצת יותר לקראת מה את הוכלת, זה בוודאי לא יזיק.
אם תרצי השירות של האתר יוכלו להפנות אותך למכינות הרלוונטיות.