אני מעוניין להתחיל ללמוד אדריכלות באוניברסיטת תל אביב בשנה״ל הקרובה. נרשמתי, ואני אמור להבחן בבחינת המיון, כמו כולם, ביולי.
כולם יודעים שהקבלה היא על סמך ממוצע בגרות ופסיכומטרי (50%) וציון ההתאמה (50%). אבל אופן החישוב לא ידוע ולא מפורסם. כמו-כן, סף החתך לקבלה. כלומר, לדוגמא: נניח שממוצע בגרות (מותאם) הוא 104, פסיכומטרי 630 ובבחינת המיון אקבל 75. מה יהיה השקלול? ומה הוא הסף לקבלה.
אני מניח שטרם נקבעום ספים לקבלה לשנה הבאה אבל דוגמא טובה תהיה עבור שנה הקודמת והסבר על אופן החישוב (נוסחא).
בטכניון, אופן החישוב של שלושת הפרמטרים, ברור, גלוי ונוח.
אודה לכם על תשובתכם.
ש
שני יונגר
חסיון תנאי הקבלה
שלום גולן,
המוסד האקדמי אינו מחוייב לפרסם את תנאי הקבלה המדוייקים ללימודים בו. אני מניחה שהם פשוט מרשים לעצמם לבחור את בעלי הממוצעים הגבוהים ביותר מכלל הנרשמים ללימודים.
לכן, ההצעה הטובה ביותר שלי אליך היא לנסות ולהתקבל לכמה מקומות במקביל, ומקסימום תצטרך להתלבט ביניהם.
בברכה, שני
ג
גולן
קצת אבסורד...כי...
חתכי הקבלה שנסגרו שנה שעברה כן מפורסמים... כך שלמעשה אין מה לעשות עם מידע זה כל עוד לא ניתן לחשב את הציון המשוקלל (כולל ציון הבחינה) של המועמד.
יש בזה קצת חוסר הוגנות באופן מסויים... בכל הפקולטות האחרות (הנדסה, פסיכולוגיה, מדעים מדוייקים, מדעי הרוח וכ׳ו...) ניתן לדעת מה ״מצבך״ ולפי זה לדעת אם יש הגיון ברישום למוסד בו אתה רוצה ללמוד (ולשלם דמי הרשמה).
לדוגמא... עם פסיכומטרי 620 וממוצע בגרות משוקלל 95 לא אוכל בוודאות להתקבל להנדסת מכונות, הנדסת חשמל או ביוטכנולוגיה או רפואה... ולכן לא ארשם אליהם מראש. דווקא באדריכלות, בשונה מכל מקצוע אוניברסיטאי אחר באוניברסיטת תל אביב אין לי את האפשרות להעריך.... מידע זה חסוי.
אז או שיש חסיון או שאין.
אגב... אינני מעוניין לדעת מראש אם אני מתקבל או לא... הכוונה היא רק לראות אם הרישום שלי לחוג הוא הגיוני... ריאלי...
גולן
ש
שני יונגר
שלום גולן
שלום גולן,
אני מבינה לחלוטין את דבריך, אך לצערי באופן מסורתי בתחום הזה של אדריכלות כך הדברים עובדים בכל הפקולטות הללו בכל המוסדות האקדמיים.
הבעיה היא שהפקטור של בחינת הכניסה למחלקה הוא מכריע פה, כך שהם לא יכולים לקבוע מראש מהו הציון הטוב ביותר שממנו יקבלו את המועמדים.
במידה מסויימת אתה יכול להתייחס לנתונים של השנה שעברה בתור הנתונים הריאליים לקבלה גם השנה. עם זאת, אף אחד לא יכול להכין אותך באמת לבחינת הקבלה ושם יש שיקולים רבים שנכנסים למשוואה שאף אחד לא יכול לנבא עבורך מהם סיכוייך.
אם זה מה שאתה רוצה לך על זה ולצערך הדרך היחידה היא להירשם למספר מקומות במקביל ולקוות שתתקבל ליותר מאחד ואז תהיה לך בחירה ביניהם.