אני אקדמאית בעלת תואר ראשון והייתי מעוניינת לברר פרטים על התואר הראשון בעיצוב פנים. האם תנאי הקבלה שונים היות וכבר יש לי תואר ראשון? שנית אם לומדים בחוג של לימודי עיצוב פנים ללא תואר במכללה למינהל ואחכ רוצים להמשיך לתואר ראשון במכללה למינהל בעיצוב זה ניתן?
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב
שלום שירי,
בדרך כלל כאשר ניגשים לתואר ראשון נוסף לאחר תואר ראשון מתחשבים בממוצע הציונים של התואר הראשון כחלק מתנאי הקבלה. אך כדאי מאוד שתבררי זאת בטלפון מראש. האם במללה בה את רוצה ללמוד דורשים להציג תיק עבודות כחלק מתנאי הקבהל? במידה וכן, אז זה ככל הנראה החלק החשבו ביותר.
לגבי השאלה השנייה שלך, בדרך כלל לא ניתן להיסתמך על לימודי תעודה לצורך קבלה לתואר ראשון. מה שחשוב שתחליטי זה אם חשוב לך לעשות תואר ראשון בתחום העיצוב או רק לימודים לצורך תעודה.
מה דעתך על זה?
בברכה, שני
ש
שירי
הסבה מקצועית
עד כמה משמעותי תואר ראשון בתחום עיצוב פנים? והיכן מומלץ ללמוד לימודי תעודה בעיצוב פנים? תודה
ש
שני יונגר
לא משמעותי במיוחד
שלום שירי,
במקרה שלך אינני בטוחה שתואר ראשון נוסף בהכרח יביא לך את הערך המוסף שאת מבקשת. יש הרבה מאוד קורסים לתעודה שהם ברמה גבוהה מאוד ותואר ראשון כבר יש בידך, כך שתואר ראשון נוסף לא תמיד מביא תועלת.
לצערי אינני יכולה להמליץ על בית הספר הטוב ביותר ללימודי עיצוב פנים, אלא רק לסייע לך לאתר את בתי הספר האופציונאליים באזור מגורייך.
אשמח אם לחברי הפורום יש המלצות על בתי ספר בהם הם למדו.
בברכה, שני
ל
לוקרסיה
איפה כדאי ללמוד?
שלום! אני חיילת משוחררת ותחום העיצוב פנים מאוד מעניינים אותי יחד עם זאת אני מאוד פוחדת להכנס ללימודי תואר כי אני לא בטוחה שאני הולכת להצליח . לכן חשבתי שעדיף לי ללמוד לתעודה שהזמן הוא קצר יותר וכך אני גם יבין עם זה מתאיים לי או לא. אבל ביררתי במגוון מקומות גם בבאר שבע וגם בתאל אביב. המחירים השעות והתוכן מאוד משתנים? אז מה כדי לי לעשות איך אני יודעת איפה עדיף ללמוד???
ש
שני יונגר
לעשות בדיקה לעומק
שלום לוקרסיה,
המחירים משתנים מאוד ממקום למקום, אך זו בדרך כלל פונקציה של כמות שעות הלימוד ואיכות המורים. אולי כדאי שתערכי השוואה בעוד מישורים כמו: סיוע במציאת עבודה לאחר הלימודים, סטאז' מובטח או לא, מהו גודל תיק העבודות שתסיימי איתו את הלימודים, היכן עובדים הבוגרים שלהם ועוד.
בנוסף חשוב מאוד לבחור ללמוד במקום שנתן לך תחושה שתקבלי בו את התמורה הטובה ביותר, ואז נסי להעלות פה את שמו ובקשי מחברי הפורום המלצות.
דבר נוסף, למרות כל הנ"ל חשוב מאוד שתדעי כי בסופו של דבר הכישרון מנצח בתחומים הללו ולכן בסופו של יום השאלה היא האם יש לך את זה.
* המחיר לא תמיד קובע את איכות הקורס ולכן בדקי מהו המכיל בדיוק כדי שתוכלי להשוות בהרבה מישורים ואז החליטי מהו המשירות או המישורים החשובים לך ביותר והחליטי על פיהם.