האם מכללה עם תנאי קבלה גבוהים היא בהכרח יותר טובה??
האם מכללה עם תנאי קבלה גבוהים היא בהכרח יותר טובה??
טלי
3 תגובות
בדקתי על לימודים לתואר הנדסאי בש/ני מקומות..
מקום אחד מבקשים ממני רק תעודת בגרות עם ציונים מסויימים ובמקום אחר מבקשים ממני תעודת בגרות עם ציונים מסויימים ולאחר מכן מקבלת דף אותו אני צריכה לבצע ולהגיע עם העבודות שעשיתי עם ראיון אישי..
האם המקום שיש לו יותר תנאי קבלה אומר ששם יותר כדאי לי ללמוד? שהמקום עם היותר תנאי קבלה הוא מקום יותר טוב ושם יותר טוב?
ש
שני יונגר
מה יותר טוב
שלום טלי,
אני לא בטוחה שזה מה שאומר שהרמה יותר גבוהה, אבל מה שזה יכול להראות לך הוא על הביקוש ללימודים במוסד לימודים אחד לעומת האחר.
עם זאת, זה לא אומר עדיין בהכרח דבר לגבי רמת הלימודים. כדאי מאוד לברר איתם מי המרצים בלימודים ומהו אחוז הבוגרים ואיפה הם נמצאים לעומת מוסדות מקבילים בתחום מבחינת ממוצעי ציונים. זו אינדיקציה טובה בהרבה.
מקווה שעניתי לשאלתך, שני
ט
טלי
אבל האם זה אומר גם משהו לגבי..
השם של אותו מקום? האם המקום עם הפחות תנאי קבלה השם שלו פחות טוב?
ש
שני יונגר
לא בהכרח
שלום טלי,
אני חושבת שזה לא בהכרח נכון. כי בסופו של דבר הבחינות זהות אצל כולם, יש בחינות אחידות של מה"ט. אם מוסד הלימודים הוא טוב, כך יהיו גם התוצאות של הבחינות.
צריך לזכור כי מוסדות רבים משקיעים המון במיתוג יקר כדי ליצור מעטפת יוקרתית. זה מאוד מובן, כי כך כמות המועמדים המעוניינים להתקבל ללימדוים גדולה מאוד.
במוסדות הלימוד בקצוות הארץ (בפריפריה לצורך העניין) יש ביקוש נמוך יותר באופן טבעי, כי יש אוכלוסייה קטנה יותר. ולכן כדי למשוך תלמידים מוסדות לימוד אלה חייבים להיות אטרקטיביים בצורה שונה מהאחרים. למשל: יותר מלגות פנים מוסדיות ותנאי קבלה נוחים יותר.
בשורה התחתונה, הכי חשוב שתבחרי ללמוד במקום שבו את תרגישי שתקבלי את המקסימום בתמורה להשקעה שלך.