שלום, אני מעוניינת ללמוד בשנה הבאה 11/2012 לימודי אדיכלות+ עיצוב פנים. השאלה מה ההבדל בין לימודי תעודה לתואר - האם ההבדל משמעותי אחר כך במציאת עבודה ומבחינת שכר, ובכללי האם יש ביקוש בכלל בשוק לאדריכלים.
יותר מעניין אותי תחום האדריכלות מאשר עיצוב פנים אבל לפי חיפוש באינטרנט אני מוצאת מידע רב על לימוד עיצוב ובקושי על אדריכלות. היכן אפשר ללמוד באיזור המרכז ואיך אני יודעת מהו המקום הטוב ביותר ומתי יש ימים פתוחים? אני לא מכירה סטודנטים שלומדים זאת שאוכל להתייעץ איתם.
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום אורטל,
כמו בתחומים רבים אחרים גם תחום עיצוב הפנים עובר תהליך של "אקדמיזציה". מה שכן כמובן שעדיף לך לסיים תואר ראשון כולל תעודת הנדסאי אדריכלות ב-4 שנים ולשמור את כל האפשרויות פתוחות עבורך מאשר לסיים רק את התעודה ובמידה ותרצי לעשות הסבת מקצוע בעתיד ההסבה תהיה מורכבת יותר ללא תואר.
מה שכן הייתי ממליצה, הוא שתשקלי ללמוד לתואר ראשון בהנדסה אזרחית, כלומר הנדסת בניין, למרות שהחלק היצירתי כאן מקבל פחות משקל, אבל התואר מאפשר בנייה בסדרי גודל גדולים מאוד.
לשאלתך בעניין מודעות הדרושים שציינת, בתואר באדריכלות ועיצוב פנים- ואלו הדורשים מועסקים מהתחום. החלק העיקרי שמחפשים המעסיקים הוא היצירתיות והכישרון של האדריכל ולכן לזה הם מתכוונים ולא רק לאדריכל, למרות שמדובר באותו הדבר.
אם התחום מעניין אותך, בחרי בדרך שתאפשר לך, במידה ותבחרי בכך אולי להמשיך ללימודי ארכיטקטורה ואלי לא, אבל שמרי על האפשרויות להתקדמות אקדמית. אין זה אומר שלא מצאי תעסוקה כאדריכלית, לחלוטין לא. אבל כדאי תמיד לחשוב צעד אחד קדימה.
לגבי ימים פתוחים ומוסדות לימוד בתחום פני לשירות של האתר והם יתנו לך את כל הפרטים הדרושים לך. שימי לב הימים הפתוחים מתחילים החל מחודש ינואר.
לגבי איך בוחרים מוסד לימודים שיהיה הטוב ביותר עבורך, אין טוב מסקר שוק. לכי למספר מוסדות לימוד וערכי השוואה בכל התחומים החל מהמרצים שמלמידם שם וכלה בתעסוקה שהם מסייעים אולי למצוא.