גם אני רוצה לשמוע עד כמה יש ביקוש וסיכוי לעבודה באדריכלות נוף (לא אדריכלות פנים). אחרי שלמדתי מדעי הרוח באוניברסיטה העברית, ואין בזה עבודה, החלטתי וניסיתי ללמוד מדעי הצמח החקלאות בפקולטה ברחובות, אך לא שרדתי בעומס הלימודים שם בשנה הראשונה. ועכשיו אני מחפש מסלול יותר מהיר ומעשי שיהיה קשור לצמחים ועם סיכויים טובים למצוא עבודה, וכמובן לא בשכר מינימום(!!!) כי בסרט הזה כבר הייתי. לכן עולה לי במחשבה המסלול של הנדסאי אדריכלות נוף. אשמח לשמוע מידע על רמת הביקוש וסיכויי תעסוקה בתנאים הולמים.
ש
שני יונגר
שלום עקיבא
שלום עקיבא,
ראשית מרבית העוסקים בתחום זה הם עצמאיים, ולכן קשה להגדיר. מה שכן ישנו ביקוש, אבל כאן אני לא יכולה לומר לך שיש קשר הכרחי בין הציונים שלך ליכולות שלך וליצירתיות שלך.
יש כאן ידע טכני הכרחי, אבל יש פה גם עניין של כישרון. אם יש לך כישרון גדול בראייה מרחבית, זה יכול להיות התחום שלך.
אם תוכל להגדיר מה אתה רוצה לעשות בחיים המקצועיים שלך אולי יהיה קל יותר, מאשר לבחור במקצוע רק לפי יכולת ההשתכרות. אם זו הסיבה היחידה לבחור במקצוע כזה או אחר, יש מקצועות שבהם ידוע כי ההכנסה יכולה להיות גבוהה יותר ותלויה כמעט רק בציונים בלימודים.
אם התחום באמת מעניין אותך, אני מאוד ממליצה שתלך לפגישות ייעוץ בבתי הספר המלמדים את התחום ותערוך סקר שוק. חלקם גם מתחייבים לסייע באיתור תעסוקה לאחר סיום הלימודים.
להפנייה למוסדות הרלוונטיים אליך בקרבת מקום מגוריך, כדאי שתצור קשר עם השירות של האתר.