אני מתכננת ללמוד אדריכלות בשנה הבאה אך קיימת אצלי התלבטות מסוימת, אני בת 23 והלימודים נמשכים 5 שנים. הבעיה העיקרית היא שאני לא יכולה להישאר בכיס ריק וחייבת לעבוד במהלך התואר. השאלה אם זה אפשרי? ואם יש זמן לפנות לדברים אחרים( משפחה וזוגיות, כמובן שזה כבר סובייקטיבי)?
והרהור שני הוא מה ההבדל בין תואר הנדסאי לבין תואר באדריכלות מבחינת יציאה לשוק העבודה ומבחינת תוכן הלימודים דהיינו: מס' הפעמים בשבוע, העשרה לימודית, והיכולת לעבוד בזמן הלימודים כי הבנתי שגם הנדסאי אדריכלות לומדים חמש פעמים בשבוע אך לימודי ערב....
ודבר שלישי מה כולל מבחן הקבלה? יש לי יצירתיות וכישרון לא סתם בחרתי במקצוע הזה אבל עדיין יש מלא שמועות שתנאי הקבלה מאוד קשים לדוגמא הבנתי שבצלאל "פלצנים". כאשר שני המוסדות שאני מכוונת אליהם הם בצלאל ואוני'תל אביב. אשמח לעזרתך, תודה ויום מקסים :)
ש
שני יונגר
שלום עדי
שלום עדי,
לגבי עבודה במהלך הלימודים, אני מניחה שבעיקר בלילה ובסופי שבוע תוכלי לעבוד בחלקיות משרה. מכיוון שבאמת הלימודים דיי עמוסים. עם זאת, רבים עובדים ולומדים ועושים זאת בהצלחה.
לגבי שאלתך השנייה ההבדל בין התואר לבין התעודה הוא כמובן בכמות השעות הקורסים ובעובדה שבסופם יש לך תודה אחרת. ועכשיו זה כבר תלוי היכן תלמדי, אם לימודי ארכיטקטורה (דהיינו אדריכלות לתואר) או לימודי תעודת הנדסאי אדריכלות. ההבדל הוא בגודל הפרויקטים וגם ביוקרה במידה רבה.
גם כאן מי שרוצה יכול לשלב לימודים ועבודה.
מבחני הקבלה חסויים אך לרוב הם כוללים מבחני כושר יד, ראיון אישי (שחובה להתכונן אליו הייטב) מבחני יכולת להתמצא במרחב יצירתיות ועוד. הם לא קלים וכמובן שיש להכין תיק עבודות מרשים ולהציגו במהלכם.
לשם כך יש מכינות רבות המיועדות לסייע לעבור את מבחני הקבלה.
אני מציעה במידה ואת חושבת שיש ביכולתך להכין תיק עבודות מרשים ואינך חשה בצורך להתכונן באמצעות מכינה למבחני הקבלה שתדברי עם סטודנטים הלומדים לתואר הזה בכל אחד מהמוסדות ותבררי בדיוק למה את צריכה להתכונן בראיון האישי והמכריע. שאלה שלמשל כדאי שתהיה לך תשובה אליה היא: מיהו האומן שמשפיע עליך במיוחד כאשר את עובדת על יצירה כזו או אחרת? ועוד שאלות רבות אחרות.