השתחררתי כרגע מהצבא והחלטתי כי הכיוון שלי לעתיד הוא בתחום העיצוב מפני שעוד מגיל צעיר יותר תמיד ניחנתי בכישורי היצירתיות והעיצוב . שאלתי היא ,אם אינני רוצה לגשת לתואר אדריכלות בפני עצמו מפני שהוא פחות קורץ לי ,האם השילוב של תואר בעיצוב פנים בשנקר +תואר הנדסאית עיצוב פנים ואדריכלות הוא אפשרות טובה ?הן מבחינת השכר בניגוד לאדריכל והן מבחינת ביצוע פרויקטים ועיצוב בתים ? הודה לך מאוד על התיחסותך לשאלתי ..יום טוב !
ש
שני יונגר
במה לבחור?
שלום שני,
תעודת מעצבת פנים ותעודת הנדסאי אדריכלות הם מצויינים, השאלה היא באילו פרויקטים תרצי לעסוק בעתיד.
אדריכלים בעלי תואר באדריכלות הם בעלי מקצוע מכובדים ביותר, אמנם אין זה אומר שמעצבי פנים והנדסאי אדריכלות אינם מקבלים פרויקטים מעניינים, אך זה פשוט מגביל לפרויקטים קטנים יותר.
זהו למעשה ההבדל העיקרי, כאשר מסתכלים על הדברים באופן השטחי שלהם.
אני מניחה שברור לך מדברי כי פרויקטים קטנים יותר משמעותם שכר נמוך יותר במידה מסויימת. אבל בסופו של דבר הכל תלוי בכישרון שלך וכמובן בהצלחתך בלימודים. במידה ותצליחי מאוד בלימודים תוכלי להגיע לעבודות מעניינות יותר בשתי האפשרויות.
כדאי מאוד שתלכי לייעוץ לשני מסלולי הלימודים ואל תשללי אף אחד מהם. חשוב שתסתכלי על מה תוכלי לעשות בדיוק באמצעות התואר בעתיד ותשאפי לשם, התואר הוא האמצעי והדרך להגשים את השאיפות שלך והכל שאלה של מה את כן רוצה לעשות. אם לא מעניין אותך לבנות מגדלי ענק ופרויקטים גדולים מאוד ואת מעדיפה בנייה נמוכה ובתים פרטיים אז לכי לכיוון של הנדסאי עם תעודת מעצב ולהפך.
בברכה, שני
ח
חופית קרן
סוגי תעודות ותארים באדריכלות ועיצוב פנים
אני רואה שאת עושה כאן קצת סלט מכל המידע על התעודות והתארים בעיצוב פנים ובאדריכלות.
הבהרה:
יש כמה סוגי תעודות:
תעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב- לימודים נמשכים שנתיים וחצי ניתן לחתום על מבני בעלי 4 קומות מקס', ניתן להשלים את התעודה לתואר במקומות מסויימים בחו"ל. נלמד במוסדות כמו שנקר הנדסאים, מכללות אורט, מכללת אריאל, מכללת ספיר ועוד. שכר לימוד אוניברסיטאי.
תעודה מקצועית- שנה עד שנה וחצי לימודים נלמדת בבתי ספר וסטודיו מקצועיים ברחבי הארץ, כגון סטודיו 6B, קווים וכו' נותנת אישור משרד התמ"ת לעבוד כמעצב בתכנון חללי פנים. שכר לימוד משתנה בין מוסד למוסד.
תואר בעיצוב פנים- ארבע שנים לימודים נלמד במוסדות : שנקר, המכון הטכנולוגי חולון, המכללה למנהל- תואר B.DeSIGN שכר לימוד אוניברסיטאי, חוץ מהמכללה למנהל.
תואר באדריכלות- נמשך 5 שנים נלמד במוסדות: אונ' ת"א,טכניון,מכללת אריאל,ויצו חיפה,בצלאל. תואר B.ARCH. שכר לימוד אוניברסיטאי.
תואר של האונ' הפתוחה במדעי הרוח משולב עם תעודת מעצב פנים- נמשך 4 שנים נלמד במכללת ביטוי, במכון אבני ואחרים. מקנה תואר אקדמי עם תכנים בעיצוב, תעודת מעצב ממשרד התמ"ת+ תואר B.A במדעי הרוח. שכר לימוד של מכללה.
המידע הזה לאחר מחקר מעמיק מה האופציות במדינתו ללימודי עיצוב פנים וללימודי אדריכלות.