אני גרה באיזור הכנרת ומעוניינת ללמוד תואר הנדסאי לאדריכלות ועיצוב פנים. חשבתי ללמוד בקרית הטכניון העניין הוא שיש נסיעה ארוכה ואאלץ לנסוע באוטובוסים.. האם זה יהווה קושי עניין זה? או שמומלץ משהו קרוב יותר? ועוד שאלה האם תואר הנדסאי הוא משהו בפני עצמו ותואר ראשון משהו בפני עצמו?
תודה מראש..
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות
שלום לידור,
ראשית אלו האפשרויות שלך ללימודי אדריכלות באזור הצפון: מכללת תל חי, מכללת אורט, מכללת עמק הירדן, הטכניון, מכללת ויצ"ו, מכללת קווים, מכללת נצרת עילית והמרכז האקדמי אריאל בשומרון. למרחק חשיבות גדולה בלימודים כמו אדריכלות בגלל המטלות והמשימות הרבות שתתבקשי לבצע בבית לאחר הלימודים וחבל לבזבז זמן בנסיעות ארוכות.
לגבי שאלתך השנייה, כאשר לומדים לתעודת הנדסאי ותואר ראשון זה מאוד תלוי במוסד הלימודים, למשל בטכניון משולבים הלימודים לתואר ראשון בלימודים רבים ומורחבים בתחום האדריכלות הנבייה עיצוב הפנים ועוד במסלול של 5 שנים. אך ישנם גם מסלולים המשלבים תואר כללי כמו מדעי החברה יחד עם התעודה של ההנדסאי במסלול של 4 שנים.
לכן, כדאי מאוד שתערכי סקר שוק רציני ותבררי בדיוק לאן את הולכת.
בברכה, שני
ל
לידןר
לימודים בצפון ועבודה במרכז
שאלה שנורא מעסיקה ומטרידה אותי.. נניח ואני מחליטה ללמוד במכללה באיזור הצפון.. האם במרכז יתייחסו אליי ברצינות? האם תעודת הנדסאי ממכללה בצפון מקבלת חשיבות מספיק שתעזור לי לשווק את עצמי באיזור המרכז? או שעדיף ללמוד במקום מוכר יותר?
ש
שני יונגר
שלום לידור
שלום לידור,
גם בצפון יש מכללות מאוד טובות ברמה ארצית שלא תמנע ממך שום תעסוקה בגללן בעתיד.
אם יוקרת מוסד הלימודים חשובה לך באופן יוצא דופן, כדאי מאוד שתבקש המלצות מסטודנטים הלומדים באחת מהמכללות בצפון ומחברי הפורום, אין ביכולתי להמליץ על מוסד לימודים כזה או אחר.