אני מבררת לימודי הנדסאי לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה פרטית בצפון שנקראת מכללת עמק הירדן ורציתי לשאול אם הלימודים במכללה פרטית יעזרו לי מהבחינה לשווק את עצמי במקומות עבודה כמו במרכז ? האם אפשר לקבל דעות לגבי המכללה? או שפשוט עדיף ללמוד במקום מוכר יותר עם השם כי הוא ישווק אותי טוב יותר בחוץ? אני כ"כ מבולבלת... תודה מראש לכל עצה שהיא
א
אלירון
מצטרף לשאלה
מה יותר מוכר ומשווק בשוק? מכללה פרטית או משום מוכר יותר כמו שנקר? והאם ללמוד באוניבריסטה הפתוחה גם טוב?
ש
שני יונגר
בחירת מוסד לימודים
שלום נועם ואלירון,
מכיוון שאין ביכולתי לערוך השוואהבין מוסדות הלימוד השונים עבורכם להלן כמה טיפים לאיתור מוסד הלימודים המתאים לכם ביותר: 1. האם הוא קרוב למקום מגוריכם? במידה וכן, ככל הנראה יהיה לכם מעט קל יותר מאשר להגיע למוסד לימודים המרוחק ממקום מגוריכם, הסיבה לכך טמונה בעובדה שלימודי אדריכלות ועיצוב פנים כרוכים בלא מעט עבודות ומטלות בית ולכן כל דקה פנויה מזמנכם חשובה. 2. מי המרצים- האם מוסד הלימודים מתגאה בהם? 3. מהי כמות הבוגרים המסיימים את כל הבחינות בכל שנה וכמות ההצלחות בבחינות של מה"ט בכל שנה 4. מהם המתקנים אותם מציע מוסד הלימודים איכותם וכמותם 5. איפה עובדים הבוגרים של מוסד הלימודים והאם יש שיתופי פעולה על מקומ ות עבודה לאחר מכן 6. האם יש מלגות למוסד הלימודים?
בנוסף לאלו, חשוב מאוד שתשאלו סטודנטים הלומדים באותו מוסד לימודים אותו תבדקו איך הם מרגישים מרוצים או לא ותתרשמו בעצמכם מהמקום והסביבה הלימודית. מכיוון שיש מוסדות לימוד מרובים אפשר וכדאי לערוך סקר שוק, הלאו זה למען עתידכם התעסוקתי ולכן כדאי לעשות שיעורי בית לפני שמתחילים.
המלצה אחרונה, גם אם אתם דיי בטוחים איפה אתם רוצים ללמוד כדאי ומומלץ לברר בעוד מספר מקומות כדי לקבל תמונה מלאה של האפשרויות הקיימות עבורכם כי אין טוב יותר ממראה עיניים ואין דרך טובה יותר להחילט מה הכי טוב לכם מלבד לערוך השוואה אמיתית בין המוסדות השונים.