הי, יש לי תואר ראשון BFA באמנות ואני רוצה להתמקצע בעיצוב פנים, האם כדאי לי ללמוד זאת ללימודי תואר או הנדסאית או שמא אם כבר יש לי תואר הקשור לעולם האמנות והעיצוב מספיקה לי תעודת גמר של מכון לעיצוב פנים כזה או אחר? אשמח ליעוץ, כמו כן האם במשרדי אדריכלים כאשר מעסיקים מעצב פנים התעודה מספיקה ואם לא אז בלווית התואר הראשון באמנות היא כן? דנה
ש
שני יונגר
הבהרה
שלום דנה,
תואר ראשון באומנות בהחלט יתן לך יתרון משמעותי בלימודי אדריכלות. עם זאת, ישנם מסלולי לימוד שונים בלימודי עיצוב פנים וחשבו לעמוד על ההבדל. הקורסים הקצרים לתעודה שציינת יתן לך את האפשרות לעצב חלל מבחינת מראה צבעים ותכנון של פרטים בתוך החלל.
אדריכל בעל תעודת הנדסאי באפשרותו לתכנן מבנה בסדר גודל של עד 4 קומות, כלומר ממש לתכנן בניין ולא רק את עיצוב החללים בתוכו שזהו הבדל משמעותי מבחינת העבודה ביום יום.
אנני יודעת לאיזה כיוון את שואפת ללכת ולכן בעיני שתי האפשרויות מצויינות השאלה היא מה את רוצה ממש לעשות. תעודת הנדסאי מכשירה אותך לעבודה ומצריכה סטאז' במשרד אדריכלים וכמובן מבחנים ממשלתיים (מה"ט) אשר קובעים שמותר לך לתכנן מבנה ולחתום על פרויקט ובאפשרות השנייה אמנם דרושים יציריות ומחשבה לא פחותים מהראשון אך אין התערבות ממשית בבנייה של הבית אלא רק בתכנון ובעיצוב החלל.
האם הייתי ברורה? שני
ד
דנה
BFA ולימודי תעודה בעיצוב פנים המשך
תודה שני על ההסבהר זו הבהיר לי כמה נקודות עם זאת ישנו משהו אקוטי שעדייל לא הבנתי: אני מתעניינת באמת יותר בעיצוב החלל ולא בבנית הבניין. האם כשאגיע לריאיונות עבודה במשרדי אדריכלים לתפקיד מעצבת פנים אהיה בעלת רקורד עדיף פחות שכן באמתחתי תהיה רק תעודת גמר לעיצוב פנים ולא תואר הנדסאי אדריכלות? כמו כן אם תהיה לי תעודת הגמר בלווית התואר BFA שכבר יש לי האם הערך שלי בשוק העבודה משתווה לערך של בעליי התואר הנדסאי או תואר מעצב פנים בתחום עיצוב הפנים בלבד ללא בניית המבנה? אוד על תשובתך כי אני מנסה להחליט על סוג הלימודים הרצויים לי דנה
ש
שני יונגר
שלום דנה
שלום דנה,
ההחלטה בסופו של דבר היא בידייך. מנקודת המבט שלי לשני התחומים יתרונות וחסרונות כאשר אני בדרך כלל באופן אישי בעד תעודות אקדמיות או מקצועיות, אך אין זה אומר דבר לגבי מה נכון ומה לא נכון עבורך.
הקורסים לעיצוב הפנים והחלל של המבנה הם בעלי דגש רב על יצירתיות והבנה של מבנה החלל הצרכים שלו ובסופו של דב ריסייע לך לייעץ לאנשים אשר רוצים לעצב את ביתם הקיים ולהכניס בו שינויים.
האדריכל אשר הוא בעל כישרון רב ויציריות גדולה הוא גם בעל הבנה באופי המבנה בעל הבנה מעמיקה בשרטוטים באילו קירות ניתן להוריד או להוסיף וכו'. והכי חשוב יש את היכולת לחתום על השינויים במבנה או יצירת המבנה בכללותו.
אם רק הפאן היצירתי מעניין אותך והייעוץ באיך לעצב את הבית הקיים ולהביא ותו למקסימום מבחינת מראה, צבעים, אביזרים לבית תוספות גבס ועוד אז גם הקורס בעיצוב פנים שאינו לתעודת הנדסאי מספיק בהחלט. תמיד אם תרצי תוכלי להמשיך לתעודת הנדסאי מלאה.
בברכה, שני
ד
דנה
השלמה להנדסאי מלימודי התעודה
תודה שני על התשובה זה באמת עוזר לגבש החלטה. שאלה נוספת: האם מלימודי תעודה של קווים או אבני למשל אוכל להשלים לתואר הנדסאי אדריכלות פנים? תודה דנה
ש
שני יונגר
שלום דנה
שלום דנה,
זו בהחלט שאלה טובה, אני באמת לא בטוחה. באופן עקרוני, אני חושבת שכדאי שתבררי את זה לעומק, כדי לחסוך מעצמך אכזבות בהמשך.
העניין עם תעודת הנדסאי היא הבחינות מטעם מה"ט שיש לעבור לאורך כל תקופת הלימודים שהם הסמכות היחידה להסמכה של הנדסאים בישראל. ולכן אם אין בלימודים שילוב של קורסים שבסופם תתבקשי לעבור בחינות של מה"ט אז ככל הנראה הם לא יוכרו להמשך לימודי הנדסאים.
המכללה תדע לומר לך אם ישנם קורסים המוכרים להנדסאים או לא הכי טוב.