הנני עו\"ד במקצועי נשואה, אם ל- 3 ילדים בני 8, 3 ו- 1.7 ומתגוררת באשדוד. נרשמתי ללימודי הנדסאי אדריכלות בשנקר ובמכללה למנהל באשדוד (עיר מגורי). התקבלתי ללימודים בשנקר ואף התחלתי לימודי מכינה שם לפני חגי תשר\"י אשר הם בגדר חובה. לפני יומיים קיבלתי המערכת ונוכחתי לראות כי הנני צפויה לחזור מאוחר מאוד במשך 3 ימים בשבוע מתוך 5, שכן אני תלויה ברכבת מת\"א לאשדוד לעומת זאת עם המערכת במכללה למנהל באשדוד אצליח לתמרן בהצלחה.שאלתי היא האם לבוגרי שנקר ניתנת עדיפות על פני בוגרי המכללה למנהל בקבלה לעבודה, או שמא מסתכלים על תיק עבודות נטו? בנוסף, האם גם במכללה למנהל כמו בשנקר משקיעים בפיתוח היצירתיות דבר המוביל ליצירת תיק עבודות מרשים? אציין כי אני שואפת להתקבל למשרד מוביל.
ש
שני יונגר
שאלה של מיקום
שלום ליזה,
יוקרתו של מוסד לימודים משפיעה במידה מסויימת על מצאית מקום עבודה לאחר סיום לימודים. עם זאת, בתחומי העיצוב באופן מהותי תיק העבודות הוא כרטיס הביקור של בוגרי המסלול.
אני חושבת שההצעה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא הצעה החברית, החשש הגדול ביותר שלי ממה שכתבת היא שהקושי של השעות והמרחק מהילדים 3 פכמים בשבוע עלולים להקשות עליך ולהעיב על הצלחתך בלימודים. אני מניחה שבין היתר הקרבה ללימודים יכולה להקל ולהשאיר לך זמן להשקעה במטלות הבית שיהיו לך במהלך הלימודים.
חשוב שתזכרי כי מדובר בלימודים יישומיים מאוד המצריכים עבןדה בבית וייתכן גם במעבדות בית הספר, המרחק מהבית עלול לפגוע בלימודיך כי אינני יודעת כמה תוכלי לתת מעבר לשעות הלימוד עצמן.
בנוסף, נקודה חשובה אחרונה, המכללה למינהל היא מכללה בעלת שם מעולה בשוק העבודה, אני בטוחה שגם בתחום זה הם מצויינים ולא יסכנו את שמם הטוב שחשוב להם מאוד. בחרי במסלול הלימודים בו תצליחי לעמוד ותצליחי.