א. אני חושבת להתחיל לימודי תעודה בעיצוב פנים. האם אוכל להתקבל לעבודות שונות עם תעודת מעצבת פנים בלבד(ולא תואר/ הנדסאי)?? אילו מכללות נחשבות וכדאי ללמוד בהם ? האם יש דרישה בשוק למעצבי פנים, ומהו גובה השכר הממוצע? ובעצם, האם לימודי תעודה בעיצוב פנים נותנים לי משהו, יש סיכוי לעבוד איתם? נורא מעניין אותי התחום ולא מעוניינת ללכת עכשיו על תואר בתחום, אך העלות וההשקעה בקורס בלי לדעת מה המענה שאקבל על זה די מפחידה.
ב. אני נוטה ללמוד את זה , בעיקר בגלל הדמיון שלי בתחום. אך אין לי כישורי ציור/פיסול וכו'. אפשר להסתדר?
ג. הבנתי שיש הרבה תחרותיות וביקורת במהלך הלימודים, דבר שדי מרתיע אותי. האם באמת כך הדברים, או שתלוי במוסד בו אלמד?
אשמח לשמוע גם מתלמידים שלומדים במקומות שונים.. תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב פנים
שלום הדס,
אשתדל לענות על כל שאלותיך. 1. תעודת מעצבת פנים תסייע לך במציאת עבודה, אך ללא תואר הנדסאי השכר שלך יהיה נמוך יחסית ,כי חלק עיקרי בעניין הוא האפשרות לחתום על תוכניות בנייה. לגבי השכר הממוצע מתחילים מלמטה בשכר ממוצע של 5500-6000 ומשם זה תלוי בכישוריך ובקידום בעבודה. כמובן שבמידה ותפתחי בעתיד משרד עצמאי השכר שלך יוכל להיות גבוה מאוד.
2. אינני מבינה למה כוונתך דמיון בתחום, אך השרטוטים כיום נעשים ברובם בצורה ממוחשבת, כך שגם מי שאינו צייר מוכשר ובעל כושר יד גבוה יכול לעסוק בתחום. האם לזה התכוונת?
3. בתחום זה כמו ברבים אחרים יש תחרותיות גבוהה, התחרותיות נובעת מכמה כיוונים: כישרון, יוקרת מקום העבודה והיכולת לקבל פרויקטים עתירי שכר. כיוון שהתחרות כאן היא על ליבם של הלקוחות התחרות בין התלמידים בקורסים היא על מקום להתמחות בעל שם ועם יוקרת המשרד בו עובדים בסופו של דבר.
נשמח לקבל המלצות מחברי הפורום לגבי בתי ספר או מכללות המלמדות שת התחום.