שלום רב, אני בת 25, אחרי תואר ראשון בתחום הביולוגיה, ועדיין מתלבטת במה לעסוק. תמיד רציתי ללמוד אדריכלות, ואפילו עשיתי מכינה עם סיום הצבא, שגרמה לי לבהלה ולויתור על התחום (לא אהבתי את הביקורתיות הבלתי פוסקת). בכל אופן, היום אחרי תואר אחד, אני תוהה שוב לגבי אדריכלות. א. האם צריך ראש מתמטי בשביל אדריכלות? האם צריך זיכרון חזק? אילו תכונות כדאי שיהיו למי שרוצה להצליח בלימודים האלה? ב. מה הגיל הממוצע בין הסטודנטים? רק בת 25 אבל כבר מרגישה קצת זקנה בשביל עוד תואר של 5 שנים.. ג. כמה כסף צריך להכין ללימודים כאלה? הבנתי שמלבד שכר לימוד יש עוד המון הוצאות על חומרים מסביב.
בסה"כ אני אגיד שהתחום של תכנון ועיצוב מאוד מסקרן אותי, ואני יכולה לעבוד על שרטוט שעות. יש לי יד טובה בציור/שרטוט וחשק ליצור ולהמציא. כדאי לי...?
ש
שני יונגר
הצעה
שלום צוף,
אני רוצה להציע לך לברר ואולי לנסות וללכת דווקא על תעודת הנדסאי ולא על תואר ראשון, לפחות בשלב זה. הסיבות לכך הן הצורך שלך וודאי אחרי תואר ראשון לעבוד ואפילו במשרה מלאה ובנוסף אני מבינה את עניין הגיל וחוסר הרצון לסיים להיות סטודנטית אחרי גיל 30.
לימודי הנדסאי מאפשרים בחלק מהמסלולים ללמוד בערב ולכן אפשר לעבוד בשעות היום. זה מאריך בד"כ קצת את משך הלימודים אך לא יחסום בפנייך את האפשרות לעבוד. בנוסף, חלק מהמסלולים מאפשרים להמשיך ללימודי תואר ראשון ואז זה אולי אורך בסה"כ קצת יותר שנים, אך עדיין זה יאפשר לך להמשיך ולקיים את עצמך במקביל.
החלק המתמטי חשוב בכל התחומים הללו בעיקר מהמקום של החישובים הפיזיקליים וכו' שהם חשובים מאוד בבנייה. אבל למרות זאת, אני מאמינה שבתור בוגרת לימודי ביולוגיה ללמוד את וודאי כבר יודעת היטב ולכן אני מאמינה שתוכלי לעבור כל דבר.
לגבי עלויות הן משתנות בין המוסדות השונים ואת הציוד אפשרא לרכוש מבוגרים שמוכרים את הציוד שלהם "יד שנייה" ובמחיר נמוך בהרבה מהמקורי.
מה את אומרת?
שני
צ
צוף
תודה (:
קודם כל תודה על התשובה שלך. המחשבה על לימודי הנדסאי גם עברה בי, למרות הצורך הבלתי מוסבר ב"תואר". השאלה שלי, אם אני לומדת לימודי הנדסאי, היכן יש לי אפשרות להמשיך ללימודי אדריכלות? ניסיתי לחפש במקומות הלימוד הנחשבים ולא ראיתי אפשרות כזו.. ושנית - אחרי לימודי הנדסאות - כמה זמן אורכת ההשלמה לתואר אדריכלות?
לגבי מתמטיקה - אני דווקא אוהבת. שאלתי את זה מכיוון שבלימודי הביולוגיה שלי נדרשתי לשנן ולשנן כאילו אין מחר, וגיליתי שאני לא הכי חזקה בלשנן דברים, אלא יותר להבין ולתרגל דברים ריאלים (כמו מתמטיקה שמאוד אהבתי בתיכון.. מודה).
יום מעולה לך! צוף.
ש
שירן
לימודי המשך
היי צוף אני התחלתי במרכז האוניברסיטאי אריאל בלימודי הנדסאי עיצוב ואדריכלות לימודים כשנתיים. ולאחר מכן ישנה אפשרות להמשיך באריאל לתואר באדריכלות או הנדסת בניין. ממליצה לך לברר על המסלול באריאל.
צ
צוף
תודה שירן
אבחן את זה לקראת ההרשמה לשנת הלימודים הבאה.