האם בכל מקרה צריך ללמוד קודם במכינה למקצוע זה ורק לאחר מכן להתקבל למכללה? האם זה נכון שבכל מכללה צריך מינימום 4 יח"ל במתמטיקה? ומהם הסיכויים להתמקצעות באדריכלות ועיצוב פנים לאחר התואר? האם באמת יש למקצוע ביקוש וניתן להתפרנס ממנו? סליחה על כל השאלות, מקווה לקבל תשובה על חלק מהן לפחות.. תודה ויום טוב.
י
יובל
אדריכלות או עיצוב פנים
בתור בוגרת עיצוב פנים במכון הטכנולוגי בחולון שעשתה בירור מקיף על הלימודים ומכינה אני יכולה להגיד לך שמבחני הכניסה למוסדות הלימוד הם לא קלים ולכן כדאי ללמוד במכינה לאדיכלות או לעיצוב פנים.. זה בטח יעזור לך בקבלה ללימודים.
תנאי הקבלה במכללות משתנות ולכן תצטרכי לבדוק באופן פרטני.
אני בכל אופן ממליצה לך להחליט קודם מה תרצי ללמוד ז"א אדריכלות/ עיצוב פנים, לימודי תעודה/תואר
ה
הילה
אדריכלות ועיצוב פנים
תודה על התשובה.. הבנתי לגבי המכינה, אבל רציתי לדעת, אם כשלומדים עיצוב פנים החלק של האדריכלות נכלל באיזושהי צורה בתוכו ולהיפך? או שברוב המקומות זה בשני חלקים נפרדים? אני רוצה לעשות תואר ולא לימודי תעודה, אך אני לא מתמצאת כל כך בנודע לרמות של המכללות שיש (ביררתי במסלול האקדמי של המכללה למינהל, כמובן בלי קשר למכינה). חוץ משנקר ובצלאל שהן הגדולות ביותר בעיצוב, איזה עוד מכללות טובות יש? כמה השפעה יש לזה על התואר ורמת הלימוד?
ר
רינת
תגובה להילה
לפי מה שאני יודעת בכל מוסד לימודים זה משתנה.
אני מציעה לך לפנות להנהלת האתר (הם עוזרים המון) והם יפנו אותך. אני מוסיפה לך את העמוד לפנייה...