אני מעוניינת להתחיל ללמוד שנה הבאה אדריכלות באחד המוסדות בארץ שמעניקים תואר ראשון כאשר אונ' תל אביב היא המעודפת... אני מודעת למבחני הקבלה השונים ולכן בדקתי לגבי מכינות, השאלה שלי היא האם יש הכרח במכינה לאדריכלות או שזה רק רצוי?. מחיר המכינה עולה כמעט כשנה אקדמית כשזה לעצמו לא זול... אני ממש אשמח לקבל דעה לגבי זה. בתודה מראש :)
ש
שני יונגר
קבלה ללימודים עם או בלי מכינה
שלום שי,
המכינה היא רצויה מאוד, כי התחרות מאוד גדולה על מקום בתואר הראשון באדריכלות.
תהליך הקבלה ללימודים הוא דרך מספר מבחנים שונים ביניהם ראיון בו תשאלי שאלות ידע על התחום ויבדקו גם את המוטיבציה שלך. לכן המכינה מטרתה שתגיעי מוכנה ככל האפשר.
אם את מאמינה בכולותיך לבנות תיק עבודות מרשים ובהפגנת ידיעה בענייני אדריכלות אומנות ועיצוב ברמה התיאורטית, בהפגנת ידע והכרות עם אנשי התחום המובילים בתחומם והסבר על אלו שמשפיעים עליך או נותנים לשראה אז את לא חייבת את המכינה.
אם מבחינתך ההימור על ניסיון לקבלה ללימודים ללא מכינה מול דחיית הלימודים בשנה כדאי, אז את לא חייבת להרשם למכינה. אבל, התכונני היטב לכל התהליך ועשי שיעורי בית ככל שתוכלי, כדי שלא תמצאי את עצמך בתוך התהליך מופתעת מהדברים שעליך לדעת או לעשות.
*חשוב שלא ישמתע מדברי כי אני חושבת שמכינה היא האופציה היחידה עבורך. כמובן שלא כל הסטונדטים מתקבלים ללימודים רק לאחר מכינה.