היי אמרו לי שבכל שנה בת"א נבחנים בין 600-1500 אנשים לתואר ראשון באדריכלות באוניברסיטת ת"א ורק 60 מתקבלים. הסיכויים באמת כאלה נמוכים?
ש
שני יונגר
תנאי קבלה ללימודי אדריכלות
שלום עומר,
אינני יודעת מהם המספרים האמיתיים של הפונים ללימודי אדריכלות באוניברסיטת תל אביב, אבל מהיכרותי עם התחום ככל הנראה שזה המצב.
ההוכחה לכך היא שיש מכינות ייעודיות לאדריכלות שאמורות להגדיל את סיכוייך להתקבל ללימודים. הם מלמדים אותך את התכנים הבסיסיים שעליך להיות בקיא בהם ומסייעים לך בהכנת תיק העבודות לקראת הקבלה ללימודים.
כיוון שהתחרות על כל מקום גדולה מאוד באוניברסיטת תל אביב או בכל מכללה או אוניברסיטה אחרת, מומלץ: 1. להגיש מועמדות לכמה מוסדות שונים- לא לשים את כל הביצים בסל אחד 2. לקחת ברצינות את עניין המכינה כאופציה
חשוב להדגיש! כל מוסד לימודים בלימודים יצירתיים כמו אדריכלות בוחר את המועמדים המתאימים לו לא רק מהבחינה היצירתי וכושר היד אלא גם מבחינות אחרות הנקבעות על-ידי מוסד הלימודים.
בהצלחה, שני
ט
טניה
קבלה לאדריכלות באונ' ת"א - עומר
היי עומר,
אני סטודנטית לאדריכלות שנה ד' באונ' ת"א. כל שנה מתקבלים כ-80 איש - יש 4 כיתות סטודיו ובכל אחת כ-20 איש. אני מעריכה שלמבחנים ניגשים כ-500 עד 600 איש, מה שאומר שכמו ברוב המוסדות פחות מ-10 אחוז נכנסים.
בקשר לשאלה שלך לגבי האם "הסיכויים כאלה נמוכים"? - הקבלה ללימודים אינה כזו קשה, הסיבה שהאונ' מאפשרת לכל כך הרבה אנשים לגשת זה כיוון שהיא צריכה להתפרנס איכשהו (המבחן הוא בתשלום) - היא קובעת רף נמוך לאלה שניגשים למבחן, כדי לאפשר להרבה לגשת, ורף יותר גבוה למתקבלים.
בכל אופן, אני מעבירה מרתונים לאנשים שמעוניינים לגשת למבחן באדריכלות, גם בת"א כמובן, ומהניסיון שלי כדי להתקבל ללימודים צריך אחד - פיסכומטרי של 600-650 ומעלה (למרות שמותר לגשת עם 550) - שזה תלוי בך, ושתיים - הכרה טובה עם תכני המבחן וחידוד הכישורים שדרושים כדי לעבור אותו כמו שצריך - את זה אני עוזרת לעשות, ועם ההשקעה שלך הפינה הזו מכוסה.
אם יש לך שאלות נוספות בנושאי קבלה/התכוננות למבחן וכל דבר אחר שקשור ללימודי אדריכלות באוניברסיטת תל אביב או מוסד אחר, אתה מוזמן לפנות אלי 0524716709 או במייל 4etverg@walla.com