שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי האפשרויות הנ"ל, מבחינת: 1. שכ"ל 2. תנאי קבלה 3. אפשרויות תעסוקה עתידיות
בנוסף, להבנתי לאחר קבלת תואר באדריכלות נרשמים כאדריכל רשוי ולאחר 3 שנות נסיון מקבלים מעמד של אדריכל רשום. האם התהליך זהה בלימודי הנדסאי אדריכלות? מעמד האדריכל הרשוי/רשום מתקבל בשניהם ושווה ערך בשניהם?
תודה!
ש
שני יונגר
אדריכלות לתואר או לתעודה
שלום איילה,
ההבדל בין אדריכל בעל תעודה לבין אדריכל בעל תואר הוא למעשה בהיקף הפרויקטים שתוכלי לקבל. אדריכל יכול לתכנן ולחתום על מבנה בגובה של עד 4 קומות ואדריכל בעל תואר יכול לתנכון ולתחום על מבנה גדול יותר. זה באופן הפשטני של העניין.
עניין הרישום וירישוי מתקיים רק לאחר 3 שנות נסיון כי יש להבטיח כי את מנוסה מספיק כדי שיוכלו לתת לך את האחריות שבבנייה. הכוונה בלימודי אדריכלות לתעודה היא שאלו לא לימוידם לתואר. התואר היותר מורחב הוא לתואר ראשון.
ההמלצה שלי היא לבחור מסלול שיאפשר לך בעתיד להמשיך לתואר ראשון באדריכלות (כלומר יאפשר לך השלמה) ולא תעודה שאיננה מוכרת, זאת כי אין לדעת מה תבחרי לעשות בעתיד והכי מומלץ לשמור את כל האופציות פתוחות.
האם הייתי ברורה?
שני
א
איילה
האם נושא הרישום ורישוי אותו הדבר לבעלי שני סוגי התעודות?
ש
שני יונגר
תשובה
שלום איילה,
התשובה היא כן, בכמה תנאים. על-פי חוק הרישוי ניתן לאדריכל בעל תעודה או תואר ראשון בזמן הנע בין שנה לשלוש שנים (לא מאוחר מכך) ובתנאי שעוסקים בפועל במקצוע.
ההבדל בזמנים ככל הנראה נובע מהשוני בין התארים ובגודל המוסדות.
בפועל מהיכרותי מרבית האגריכלים ממתנים לפחות שנתיים לרישום, ככל הנראה בגלל עומס בקשות (כל המנהדסים נרשמים אצל אותו הרשם ולכן ישנן בקשות רבות מאוד).
בכל מקרה, מה שהיה חשוב לי לומר לך הוא שחשוב שתבדקי איזו תעודה תקבלי בסיום הלימודים ואם היא תאפשר לך להמשיך ללימודי המשך לתואר ראשון או אם מדובר בתואר ראשון אז תואר ראשון המוכר ע"י המל"ג.