שלום רב! אני מעוניינת מאוד בלימודי עיצוב פנים. התחלתי לעשות סקר שוק של מוסדות לימוד. כמובן שיש מס' רב של מוסדות שמציעים קורסים של שנה וחצי,שנתיים,פחות משנה....המסלולים שלהם שונים וההפרש במחירים נע בעשרות אלפים-מ-9000 שקל עבור קורס ועד כמעט 30.000 עבור קורס דו-שנתי. איך מתוך מבחר כל כך רב אני יכולה לבחור מוסד ללמוד בו?מה הקריטריונים שעליי לדעת בבחירת מקום לימוד בתחום של עיצוב פנים?אשמח מאוד להכוונה! אציין רק שאני אחות מוסמכת במקצועי ועובדת בתחום קרוב ל-9 שנים.יש לי תואר ראשון בסיעוד של אוניברסיטת תל אביב.האם זה רלוונטי מבחינה של הסבה מקצועית? לתשובותכם אודה! אולגה
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב פנים
קיימים שני מסלולים בתחום באופן עקרוני, האחת לימודי תעודה והשני לימודים לתואר ראשון.
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים- אלו הם לימודים של שנתיים וחצי עם זכות חתימה על פרויקטים עד לגובה של 4 קומות. חשוב שתוודאי במקום הלימודים כי את זכאית לדיפלומה ממשלתית עם חותמת בפנקס ההנדסאים בארץ. באופן עקרוני ישנה אפשרות להרחבת הלימודים בעתיד לתואר כמובן בהתאם לציוניך(למהנדסת בניין) ובכך גם את הפרויקטים עליהם תוכלי לחתום. ככל שתוכלי לחתום על פרויקטים גדולים יותר, כך גם תגדל יכולת ההשתכרות שלך מהתחום.
לגבי הסבת אקדמאים, לדעתי כיוון שהתחומים כל כך שונים אין לכך השפעה ישירה, אך במידה ויש ראיון יתכן וניסיונך בחיים יעמוד לזכותך.
לפרטים לגבי מוסדות הלימוד השונים הרשמי לשירות החינמי כאן באתר.