שלום אני נימצא בצומת דרכים בחיים דלי אני מעונייין ללמוד אדריכלות אבל אני ממש מיתקשה להבין מה הבדל בין תואר לבין הנדסאי מבחינה השור העבודה בחוץ שכר מיגבלות של בניה וכו.... בתודה מראש
מ
מיטל ווארפול
הנדסאי או אדריכל
דור שלום,
בבחירת מסלול לימודים עליך להתחשב תחילה בנתוני קבלה, ובהמשך לבחור מוסד המאושר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. עדיף ללמוד תואר ראשון ולא לימודי תעודה כל זמן שהינך עומד בתנאי הקבלה(_אך תמיד ניתן להשלים מהנדסאי לתואר ראשון). הכשרה לתואר ראשון הינה מקיפה יותר ואורכת זמן ארוך יותר ההבדלים העיקריים בין התוכניות שציינת:
לימודי אדריכלות לתואר דורשים 5 שנות לימוד לעומת לימודים לתעודת הנדסאי שנתיים וחצי של לימוד. כבוגר תואר ראשון באדריכלות הינך רשאי להירשם אצל רשם המהנדסים והאדריכלים הממשלתי לקבלת מעמד רשמי של "אדריכל רשום". מעמד זה מאפשר תכנון של מבנים (בהתאם להתמחות בתואר). לעומת זאת כהנדסאי אדריכלות ניתן לעסוק בתכנון מבנים עד לגובה 4 קומות. זכויות החתימה של הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים הן על תכנון מבנה. הלימודים נותנים מבט שונה על כל המקצוע בזויות שונות- וזהו הרווח בלימודי הנדסאים+אדרכלות
בברכה מיטל ווארפול
ד
דור
תודה רבה מיטל
ונגיד הלכתי ללמוד הנדסאי אני אחר כך בשביל להשלים אני צריך לעשות את כול חמש שנות הלימוד להשלים למהנדס או שיש הקלות ביגלל שכבר למדתי הנדסאי?
מ
מיטל ווארפול
השלמה לתואר ראשון
שלום, מוסדות לימוד רבים, מכירים בלימודים הקודמים של ההנדסאים ומציעים להם הכשרה לתואר מהנדס במתכונת לימודים ממוקדת וקצרה יותר, כלומר יוכרו לך קורסים רבים שכבר למדת מהם תקבל פטור. חשוב לציין, קיימים תחומים רבים בהם אפשר לעבור הכשרה מהנדסאי למהנדס כמו: חשמל ואלקטרוניקה, מערכות מידע, הנדסת תוכנה ועוד.